Smanjenje troškova UBS nakon hitnog preuzimanja Credit Suisse

Velika otpuštanja počinju u julu

BankeSvet

28.6.2023 11:16 Autor: Vladimir Jokanović 4

Velika otpuštanja počinju u julu Velika otpuštanja počinju u julu
UBS grupa planira da od sledećeg meseca otpusti više od polovine zaposlenih u Credit Suisse Group kao rezultat hitnog preuzimanja banke. Očekuje se da... Velika otpuštanja počinju u julu

UBS grupa planira da od sledećeg meseca otpusti više od polovine zaposlenih u Credit Suisse Group kao rezultat hitnog preuzimanja banke. Očekuje se da će biti najviše otpuštenih među bankarima, trgovcima i pomoćnom osoblju u investicionoj banci Credit Suisse u Londonu, Njujorku i u nekim delovima Azije.

Zaposlenima je rečeno da očekuju tri runde otpuštanja u ovoj godini, pri čemu se prva očekuje u julu, navode neimenovani izvori upoznati sa planovima UBS, prenosi Fortune. Izvori navode da je broj zaposlenih u Credit Suisse Group trenutno oko 45.000.

Tri meseca nakon što je UBS odlučio da kupi Credit Suisse u akciji spasavanja uz posredovanje vlade, puni obim ukidanja radnih mesta dobija oštre konture. UBS, čija je kombinovana radna snaga porasla na 120.000 kada je preuzela Credit Suisse, saopštila je da je postavila cilj uštede oko šest milijardi dolara u narednim godinama.

UBS namerava da na kraju smanji ukupan kombinovani broj zaposlenih za oko 30 odsto, ili 35.000 ljudi, navode izvori. To je manje više u skladu sa procenama analitičara koji su predvideli da će biti otpušteno oko 30.000 zaposlenih. Prema njihovim ocenama, uloga kadrova UBS je dominantna u novoj strukturi.

Otpuštanje osoblja u švajcarskoj banci moglo bi dramatično da pogorša godinu koja se već smatra sumornom za poslove u finansijskom sektoru. Prethodno su velike banke sa Wall Streeta, kao što su Morgan Stanley i Goldman Sachs, najavile otpuštanja više hiljada službenika.

  • SHALIMAR

    28.6.2023 #1 Author

    To se i ocekivalo,kako neslavno prosli…

    Odgovori

  • SUZI

    28.6.2023 #2 Author

    Nadam se da je ove najave nece obistiniti, to je 30 000 ljudi bez posla.

    Odgovori

  • DOBRILA

    29.6.2023 #3 Author

    Strasno i zalosno..

    Odgovori

  • Milica

    4.7.2023 #4 Author

    Veoma tužno …

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...