Razmatra se i povraćaj već isplaćenih naknada

Čelnici Credit Suisse ostali bez bonusa

BankeNovacSvet

6.4.2023 08:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Čelnici Credit Suisse ostali bez bonusa Čelnici Credit Suisse ostali bez bonusa
Rukovodiocima Credit Suisse Group biće poništeni ili smanjeni za polovinu preostali bonusi, u koraku koji je naredila švajcarska vlada nakon preuzimanja bankarske grupacije od... Čelnici Credit Suisse ostali bez bonusa

Rukovodiocima Credit Suisse Group biće poništeni ili smanjeni za polovinu preostali bonusi, u koraku koji je naredila švajcarska vlada nakon preuzimanja bankarske grupacije od strane UBS Group, u kojoj država ima udela.

Nakon privremene suspenzije 21. marta, vlada je saopštila da je sada odlučila da će Izvršnom odboru Credit Suisse ukinuti sve preostale varijabilne naknade do kraja 2022. godine, dok će najvišim menadžerima prvog i drugog nivoa bonusi biti smanjeni za 50 odsto i 25 odsto, navodi se u saopštenju koje je preneo Bloomberg.  

Iste mere važe i za naknadne isplate od ove godine. Sveukupno, ti koraci će uticati na oko 1.000 zaposlenih u Credit Suisse i bonuse u vrednosti između 50 miliona i 60 miliona švajcarskih franaka (66,3 miliona dolara).

Ovaj potez doprinosi nevoljama visokopozicioniranih bankara koji su već videli da je vrednost njihovih nagrada značajno pala zbog krize koja je zahvatila veliku banku u martu.

Izvršni odbor se već odrekao svojih bonusa za 2022. godinu, a akcionari su u utorak odbili predlog menadžmenta o fiksnim isplatama.

Credit Suisse će takođe razmotriti potencijalno vraćanje nekih već isplaćenih bonusa i o tome podneti izveštaj švajcarskom ministarstvu finansija i finansijskom regulatoru Finma, navodi se u saopštenju.

 • Mike

  6.4.2023 #1 Author

  Pa da im doniramo neki dinar? TeškoE! 🤣🤣

  Odgovori

 • Jj992

  6.4.2023 #2 Author

  Najteze je bankama, pogotovo tim kadrovima…ha ha.

  Odgovori

 • SHALIMAR

  8.4.2023 #3 Author

  Jos i da vrate,kako da ne..

  Odgovori

 • MITAR

  8.4.2023 #4 Author

  Ovo je vreme kada i najaci moraju da smalo stegnu kais, i da sacekaju malo bolja vremena da bi opet se sve vratilo u normalu.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.