Transakcije uključivale korporativni dug i dužničke hartije od vrednosti

Credit Suisse kasno prijavila trgovinu dugom, kazna 900.000 dolara

U fokusu

27.6.2023 14:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Credit Suisse kasno prijavila trgovinu dugom, kazna 900.000 dolara Credit Suisse kasno prijavila trgovinu dugom, kazna 900.000 dolara
Švajcarska banka Credit Suisse platiće kaznu od 900.000 dolara kako bi izmirila optužbe Regulatorne agencije za finansijsku industriju (Finra) da je kasno prijavila trgovinu... Credit Suisse kasno prijavila trgovinu dugom, kazna 900.000 dolara

Švajcarska banka Credit Suisse platiće kaznu od 900.000 dolara kako bi izmirila optužbe Regulatorne agencije za finansijsku industriju (Finra) da je kasno prijavila trgovinu dugom i pogrešno primenila ključne indikatore na stotine hiljada transakcija.

Finra je saopštila da je američka brokerska kuća banke Credit Suisse prijavila oko 9.000 transakcija sa zakašnjenjem svom sistemu za izveštavanje o trgovini i usklađenosti (Trace), od novembra 2015. godine do prošlog marta. Transakcije su uključivale korporativni dug i dužničke hartije od vrednosti agencija, navodi regulator koji podržava industrija, prenosi Bloomberg.

Zbog grešaka u kodiranju, banka Credit Suisse je, takođe, pogrešno označila ključni indikator cena na 514.000 izveštaja u sistemu Trace koji uključuju hartije od vrednosti Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država, naveli su iz Finre.

Brokerska kuća banke Credit Suisse je, takođe, navodno pogrešno označila drugi indikator na 264.000 trgovanja tim hartijama od vrednosti. Credit Suisse, koji nije priznao ili negirao nalaze, odbio je da komentariše.

Svaka transakcija mora biti prijavljena sistemu Trace u roku od 15 minuta od izvršenja. Geri Gensler (Gary Gensler), predsednik Komisije za hartije od vrednosti koja nadgleda Finru, rekao je da bi vremenski period trebalo da bude skraćen na jedan minut.

Banka Credit Suisse je pristala na kaznu 12. juna, a Finra je prihvatila kaznu 23. juna. UBS grupa je objavila da kupuje banku u martu, nakon što je švajcarska vlada pomogla u otplati duga banke Credit Suisse i posredovala u kupovini ove banke od strane grupacije USB.

 • SHALIMAR

  27.6.2023 #1 Author

  Kasno prijavila?Kao da ne znaju do kada mora da se prijavi.Smesno…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.