Rezultati prvog kvartala iznad očekivanja

Visa ostvarila rast dobiti 17 odsto međugodišnje

BiznisSvet

27.4.2023 08:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Visa ostvarila rast dobiti 17 odsto međugodišnje Visa ostvarila rast dobiti 17 odsto međugodišnje
Međunarodna kompanija za izdavanje platnih kartica Visa izvestila je o skoku neto dobiti za 17 odsto u prva tri ovogodišnja meseca, podstaknutim snažnom potrošnjom... Visa ostvarila rast dobiti 17 odsto međugodišnje

Međunarodna kompanija za izdavanje platnih kartica Visa izvestila je o skoku neto dobiti za 17 odsto u prva tri ovogodišnja meseca, podstaknutim snažnom potrošnjom korisnika kartica. Rezultati su bolji od ranijih očekivanja analitičara.

Neto dobit kompanije je dosegna 4,3 milijarde dolara u njenom fiskalnom drugom kvartalu, što je povećanje od 17 odsto u odnosu na isti period 2022. godine.

Istovremeno, ukupni prihodi iznose osam milijardi dolara i bili su 11 odsto veći u poređenju s istim periodom prošle godine, preneo je SeeBiz.

Potrošnja klijenata bila je otporna, uprkos visokoj inflaciji i zabrinutostima oko ekonomske situacije, pa je obim plaćanja obavljen karticama uvećan za 10 odsto u kvartalu koji je završen 31. marta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...