VIŠE OD POLA MILIONA IZLEČENIH OD COVID-19 U SVETU Najviše umrlih u SAD

IzdvajamoSvetVesti

16.4.2020 11:41 Autor: Julijana Vincan 0

VIŠE OD POLA MILIONA IZLEČENIH OD COVID-19 U SVETU Najviše umrlih u SAD VIŠE OD POLA MILIONA IZLEČENIH OD COVID-19 U SVETU Najviše umrlih u SAD
Broj zaraženih od korona virusa u svetu premašio je dva miliona, a broj izlečenih veći je od pola miliona, prema najnovijim podacima tačno 516,659... VIŠE OD POLA MILIONA IZLEČENIH OD COVID-19 U SVETU Najviše umrlih u SAD

Broj zaraženih od korona virusa u svetu premašio je dva miliona, a broj izlečenih veći je od pola miliona, prema najnovijim podacima tačno 516,659 (Wordometer). Zvanični podaci se menjaju iz minuta u minut, a mediji ističu da zbog nemogućnost zemalja da registruju baš svaki slučaj zaraženih, preminulih i izlečenih od bolesti Covid-19, sve vrednosti treba uzimati kao okvirne. SAD su imale dan sa najviše smrtnih slučajeva – 2.482, a trenutno imaju najveći ukupan broj zaraženih 644.348 i preminulih 28.554.

Države i lokalne Vlade SAD izdale su naređenja o kućnoj izolaciji za oko 94 odsto Amerikanaca, kako bi sprečili širenje korona virusa. U poslednja 24 sata od posledica korona virusa u državi Njujork preminule su 752 osobe, a ukupno od početka pandemije je umrlo 11.586 ljudi.

Mere socijalnog distanciranja u SAD možda će morati da se primenjuju do 2022. godine, rezultat je istraživanja Fakulteta za javno zdravlje američkog Univerziteta Harvard.

Foto: Pixabay.com

U Japanu je zabeleženo 488 novih slučajeva korona virusa za 24 sata, a preminulo je 17 ljudi. Ukupno je zaraženo 9.294 ljudi, uključujući i 712 ljudi na kruzeru Diamond Princess. Dosad je preminulo 148 osoba od kojih je 12 bilo na tom brodu, prenosi Tanjug pozivajući se na Rojters.

U Kini je registrovano 46 novih slučajeva korona virusa, a među novoobolelima 34 je došlo iz inostrantva. Tri nova slučaja lokalne transmisije zabeležena su u Pekingu, gde su na snazi stroge mere karantina i socijalnog distanciranja. Još četvoro je zaraženo u provinciji Hejlogidžang. U Kini je od početka epidemije bilo zaraženo 82.341, a preminulo 3.342 ljudi.

U Austriji je zaraženo 14.370 ljudi, a život je izgubilo 393 osoba. Austrijsko Državno tužilaštvo iz Graca pokrenulo je istragu protiv uprave jednog staračkog doma u kojem je 12 osoba umrlo nakon infekcije korona virusom. U staračkom domu na korona virus je pozitivno testirano 39 korisnika i zaposlenih. Državnom tužilaštvu podneta je prijava, jer se smatra da nije moralo doći do smrtnih ishoda.

PROČITAJTE JOŠ:

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...