Ugovor vredan 70 miliona evra

Vlasnik fudbalskog kluba Chelsea kupuje francuski Strasbourg

SvetU fokusu

23.6.2023 09:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Vlasnik fudbalskog kluba Chelsea kupuje francuski Strasbourg Vlasnik fudbalskog kluba Chelsea kupuje francuski Strasbourg
Američki konzorcijum BlueCo, koji je prošle godine kupio engleski klub Chelsea, preuzeće i kontrolu nad francuskim premijerligašem Strasbourg. Amerikanac Tod Boehli (Todd Boehly) sa saradnicima... Vlasnik fudbalskog kluba Chelsea kupuje francuski Strasbourg

Američki konzorcijum BlueCo, koji je prošle godine kupio engleski klub Chelsea, preuzeće i kontrolu nad francuskim premijerligašem Strasbourg.

Amerikanac Tod Boehli (Todd Boehly) sa saradnicima kupio je RC Strasbourg Alsace. Kako prenose engleski mediji, oni će za većinski paket akcija platiti oko 70 miliona evra, piše SEEbiz.

„Ovaj sporazum označava novo poglavlje fudbala“, navodi BlueCo u saopštenju.

„Počastvovani smo što smo deo ovog istorijskog kluba. Ova strateška investicija će ojačati naše prisustvo u evropskom fudbalu, zajedno sa našim udelom u klubu Chelsea“, dodaje se.

Novi vlasnici su najavili i da će sadašnji predsednik kluba Mark Keler (Marc Keller) nastaviti da vodi klub sa stadiona de la Meinau.

Sa ovim novim sredstvima klub se nada da će se stabilizovati između četvrtog i osmog mesta u Ligi 1.

Deo navijača francuskog kluba nije pozdravio prodaju kluba – „Boehli, nisi dobrodošao“, poručili su navijači dok su se slikali sa transparentom.

Strasbourg je prošle sezone zauzeo 15. mesto u francuskom šampionatu.

  • COVERDALE

    24.6.2023 #1 Author

    Čelsi je već uništen njegovom kupovinom..

    Odgovori

  • colorida_cielo

    24.6.2023 #2 Author

    UEFA – očigledno ne radi dovoljno dobro da reguliše zloupotrebu kapitala u fudbalu. Pravila o transfer politici ne važe za velike klubove a naročito ne za vlasnike koji svojim kapitalom su totalno poremetili fudbalsko tržište. Ovo deluje kao novi projekat stvaranja jačeg kuba ali način sticanja kapitala ili pranje novca.

    Odgovori

  • REA

    25.6.2023 #3 Author

    Cudi me da nije neki arapin,mada polako sve ce kupiti

    Odgovori

  • MAJA

    25.6.2023 #4 Author

    Ko ima para taj danas može sve da kupi

    Odgovori

  • Emilija

    25.6.2023 #5 Author

    Lepo!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...