za tri do četiri godine

Volkswagen planira za američko tržište e-automobile po znatno nižoj ceni

AutomobiliLifestyleSvet

10.11.2023 12:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Volkswagen planira za američko tržište e-automobile po znatno nižoj ceni Volkswagen planira za američko tržište e-automobile po znatno nižoj ceni
Volkswagen (VW) namerava da cenu električnog vozilo za američko tržište dovede na nivo ispod 35.000 dolara za tri do četri godine. Istovremeno, kineski proizvođač... Volkswagen planira za američko tržište e-automobile po znatno nižoj ceni

Volkswagen (VW) namerava da cenu električnog vozilo za američko tržište dovede na nivo ispod 35.000 dolara za tri do četri godine.

Istovremeno, kineski proizvođač automobila Nio saopštio je da još uvek „raspravlja“ o ulasku u Severnu Ameriku 2025, rečeno je na događaju u Detroitu u organizaciji Reutersa.

„Ne smanjujemo planove za električna vozila na američkom tržištu“, rekao je Rajnhard Fišer (Reinhard Fischer), viši potpredsednik i šef strategije u VW grupe za Ameriku.

„Stvari su se promenile“ u smislu geopolitike, globalnih lanaca snabdevanja i drugih faktora koji utiču na odluku o prodaji naših automobila u SAD, rekao je Ganeš Ajer (Ganesh Iyer), glavni izvršni direktor kompanije Nio.

Govoreći na konferenciji Reuters Events Automotive USA 2023, Fišer je rekao da VW planira da proizvede EV po ceni nižoj od 35.000 dolara u SAD ili Meksiku.

Opcije uključuju VW fabrike u Čatanugi, Tenesi i Puebli u Meksiku, kao i novu fabriku za sklapanje u Južnoj Karolini planiranu za podružnicu VW Scout.

VW takođe razmatra lokalizaciju za fabriku baterija kako bi se kvalifikovao za dodatne podsticaje prema Zakonu o smanjenju inflacije SAD, rekao je Fišer.

Nemački proizvođač automobila ranije je najavio planove za izgradnju baterijskih ćelija u Kanadi za svoje sadašnje i buduće elektromobile proizvedene u Severnoj Americi.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...