noviteti na bivšem twitteru

X uklanja mogućnost blokiranja naloga

LifestyleSvet

19.8.2023 13:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

X uklanja mogućnost blokiranja naloga X uklanja mogućnost blokiranja naloga
Platforma društvenih medija X, ranije poznata kao Twitter, ukloniće mogućnost korisnicima da blokiraju druge naloge, rekao je vlasnik Ilom Mask (Elon Musk). Mask, koji... X uklanja mogućnost blokiranja naloga

Platforma društvenih medija X, ranije poznata kao Twitter, ukloniće mogućnost korisnicima da blokiraju druge naloge, rekao je vlasnik Ilom Mask (Elon Musk).

Mask, koji je kupio Twitter prošle godine za 44 milijarde dolara i počeo da ga revidira sajt , rekao je da će blokiranje i dalje biti moguće za direktne poruke, ali da će to biti izbrisano kao „funkcija“, prenosi Bloomberg.

Blokiranje je bilo popularna bezbednosna alatka koja pomaže korisnicima da se zaštite od neželjenih interakcija na X-u. Obezbeđivala je da blokirani nalozi ne vide postove blokiranog – i da se njihovi postovi nec pojavljuju fidu.

Ljudi će i dalje moći da utišaju (mutiraju) druge naloge, što znači da neće videti postove tog korisnika. Ali prigušeni nalog može da vidi postove te osobe, odgovori na njih i ponovo ih postavi svojim pratiocima uz komentar. Isključeni nalozi takođe mogu da šalju direktne poruke.

Otkako je kupio platformu, Mask je ukinuo bezbednosne politike koje je Twitter imao. Takođe je otpustio moderatore sadržaja i vratio ranije zabranjene korisnike koji su prekršili prethodna pravila. Oglašivači su napustili platformu, što je doprinelo padu prihoda od oglasa za 50 odsto.

Kao odgovor na kritike o tome kako su promene uticale na bezbednost platforme, izvršna direktorka X-a Linda Jakarino (Linda Yaccarino) rekla je da je „više od 99 odsto sadržaja koji korisnici i oglašivači vide na Twitteru ‘zdravo’“.

Ona nije detaljnije objasnila šta znači to „zdravo“ ili kako kompanija dolazi do takvog podatka.

  • HANA

    20.8.2023 #1 Author

    Imam nalog i ovo mi se ne sviđa!

    Odgovori

  • SHALIMAR

    20.8.2023 #2 Author

    Mask sve radi sistematski i nije ovo uveo bez razloga. .

    Odgovori

  • ZVONČICA

    20.8.2023 #3 Author

    Ne znam koliko je ovo pametno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...