Da li će Mask uspeti da spasi poznatu društvenu mrežu?

Prihodi Twittera od oglasa pali za 50 odsto

Vesti

17.7.2023 08:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Prihodi Twittera od oglasa pali za 50 odsto Prihodi Twittera od oglasa pali za 50 odsto
U subotu je Ilon Mask (Elon Musk) otkrio na Twiteru da, zbog 50 odsto pada prihoda od reklama i „velikog duga“, platforma i dalje... Prihodi Twittera od oglasa pali za 50 odsto

U subotu je Ilon Mask (Elon Musk) otkrio na Twiteru da, zbog 50 odsto pada prihoda od reklama i „velikog duga“, platforma i dalje ima negativan novčani tok.

Vlasnik milijarder je tvitovao, kao odgovor na poslovni savet pratioca: „Moramo da postignemo pozitivan tok novca pre nego što budemo imali luksuz da bilo šta drugo preduzimamo.”

Tvit je u potpunoj suprotnosti sa njegovim tonom u aprilu, kada je Mask rekao agenciji CNN da je platforma sada „na nuli“ i da se većina njenih oglašivača vratila, piše SEEbiz.

Prihodi od reklama bili su sporno pitanje i teška bitka za sajt, nakon što su horde oglašivača pobegle kada je Mask preuzeo vlast. Oglašivači su bili zabrinuti zbog moderiranja sadržaja, masovnih otpuštanja i opšte neizvesnosti oko budućnosti platforme Twitter.

Linda Jakarino (Linda Yaccarino), bivša direktorka marketinga medijske kompanije NBCUniversal, nedavno je preuzela funkciju generalnog direktora od Maska – on se verovatno oslanja na njeno iskustvo u oglašavanju kako bi vratio stare klijente.

New York Times je izvestio da je prihod platforme Twitter od oglašavanja u SAD za pet nedelja od 1. aprila do prve nedelje maja pao za 59 odsto na godišnjem nivou, pozivajući se na internu prezentaciju. (CNN nije pogledao prezentaciju.)

Samo 43 odsto od 1.000 najboljih oglašivača društvene mreže Twitter u septembru, mesec dana pre nego što je Mask postao vlasnik, još uvek se oglašavalo na platformi u aprilu, prema podacima koje je agencija CNN dostavila kompanija za istraživanje tržišta Sensor Tower prošlog meseca.

„Definitivno je bilo izuzetno teško“, rekao je Mask na Twitter Spaces događaju uživo koji je vodio sa Robertom F. Kenedijem Jr. prošlog meseca. „U suštini, naš prihod je prepolovljen jer nismo ispoštovali liniju. ”

 A nakon što je rivalska aplikacija Threads kompanije Meta, premašila 100 miliona preuzimanja za manje od nedelju dana nakon lansiranja, Twitter je pod još većim pritiskom.

Mask je dodao niz mera na sajt kako bi smanjio troškove ili tražio novac, od davanja plavih kvačica sa Twitter Blue članstvom do stavljanja Tweetdecka iza paywalla.

Twitter je objavio da će kreatori sadržaja moći da dobiju deo prihoda od oglasa na sajtu, navodno da bi podstakli više kreatora da se pridruže sajtu. Da bi bili kvalifikovani, kreatori moraju da imaju Twitter Blue i da imaju najmanje pet miliona prikaza na svojim objavama u svakom od poslednja tri meseca.

Među kreatorima koji sada zarađuju na platformi Twitteru je i Endrju Tejt (Andrew Tate), samoproglašeni „mizogini“ online influenser koji je optužen u Rumuniji po optužbama za trgovinu ljudima, silovanje i stvaranje kriminalne grupe.

  • Mike

    17.7.2023 #1 Author

    Da mu uplatimo koji dolar? TeškoE! 🤮

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...