SVIM PENZIONERIMA DO SREDE PO 100 EVRA Ostalim punoletnim građanima u junu

SrbijaVesti

17.5.2020 09:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

SVIM PENZIONERIMA DO SREDE PO 100 EVRA Ostalim punoletnim građanima u junu SVIM PENZIONERIMA DO SREDE PO 100 EVRA Ostalim punoletnim građanima u junu
U petak je država isplatila po 100 evra za 950.000 penzionera koji su imali račun u Poštanskoj štedionici, rekao je ministar finansija Siniša Mali... SVIM PENZIONERIMA DO SREDE PO 100 EVRA Ostalim punoletnim građanima u junu

U petak je država isplatila po 100 evra za 950.000 penzionera koji su imali račun u Poštanskoj štedionici, rekao je ministar finansija Siniša Mali i dodao da će se isplata te jednokratne pomoći države nastaviti za najstarije u ponedeljak, te da će u sredu biti isplaćeno za svih 1,78 miliona penzionera.

Mali je za TV Prva istakao da nijedan građanin koji se prijavi za 100 evra neće ostati bez tog novca i dodao da će u četvrtak i petak isplatiti onima koji primaju novčanu socijalnu pomoć, a da će od 25. maja krenuti sukcesivna isplata svima onima koji su se prijavili.

Kako kaže, s obzirom da prijava traje do 5. juna, očekuje se da će nekoliko dana posle toga svima biti isplaćena ta jednokratna pomoć.

„Ni na koji način građani ne treba da brinu. Svakome ovo znači, a meni je drago zbog penzionera, dobili su i jednokratnu pomoć od 4.000 dinara, a sada i po 100 evra, što veoma znači za njihov budžet, a prošli su težak period zbog virusa korona“, kazao je ministar.

Prema njegovim rečima, kada su u pitanju naši građani koji žive u inostranstvu i oni se mogu prijaviti za 100 evra, ali ako ispunjavaju dva „apsoslutna“ uslova – moraju da imaju važeću ličnu kartu i prebivalište u Srbiji.

„Sama procedura za prijavu je jednostavna, jasna, za dva dana se javilo više od tri miliona ljudi“, kazao je Mali.

Podsetio je i da je država isplatila i minimalnu zaradu na račun više od milion zaposlenih, dodajući da će biti isplate i u junu i julu. On je rekao da se država pokazala kao pravi partner i da je preuzela najveći teret krize na sebe i omogućila da se privreda održi.

  • Brana

    17.5.2020 #1 Author

    Lepo penzije su i onako male pa će mnogim penzionerima ovo dobro doći.

    Odgovori

    • Tanja

      17.5.2020 #2 Author

      Da , da , a plate su velike. Penzioneri su BUDUĆNOST SRBIJE!!!😡

      Odgovori

    • Ivan

      18.5.2020 #3 Author

      Lepa vest za naše penzionere

      Odgovori

  • Snežana

    17.5.2020 #4 Author

    Oho i ovi nasi sto su u inostranstvu ce da dobiju,pa ce da se vrate tamo.

    Odgovori

  • GocaBG

    17.5.2020 #5 Author

    Svakako ce im.znaciti,a i nama koji radimo

    Odgovori

  • Nikola_nidzo

    18.5.2020 #6 Author

    mala pomoc, ali i to nije lose nego nista da nismo dobili

    Odgovori

  • MAJA

    26.6.2022 #7 Author

    A nama srednjoj generaciji sta ce biti

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...