kompanija za proizvodnju električnih vozila planira nove projekte

Switch Mobility očekuje 200 miliona dolara ulaganja od investitora

Firme u fokusuInfrastrukturaSvetU fokusuVesti

25.1.2022 13:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Switch Mobility očekuje 200 miliona dolara ulaganja od investitora Switch Mobility očekuje 200 miliona dolara ulaganja od investitora
Kompanija za proizvodnju električna vozila Switch Mobility, Hinduja Group-e, trebalo bi da prikupi 200 miliona dolara (148,46 miliona funti) u naredna tri meseca kako... Switch Mobility očekuje 200 miliona dolara ulaganja od investitora

Kompanija za proizvodnju električna vozila Switch Mobility, Hinduja Group-e, trebalo bi da prikupi 200 miliona dolara (148,46 miliona funti) u naredna tri meseca kako bi ispunila svoje planove za kapitalne troškove.

Switch traži investicije za razvoj novih vozila za indijsko i zapadno tržište. Prema izveštaju Economic Times-a oni su se obratili Blackrock-u, Mackuarie-u, Omanskom investicionom fondu, kao i Kanadskom penzionom fondu i kod nekoliko drugih institucionalnih investitora za sredstva, piše Easterneye.com.

Veruje se da je kompanija sa sedištem u Lidsu, koja je deo Ashok Leiland-a pod kontrolom Hinduja Group, u završnoj fazi sklapanja poslova sa investitorima.

Ovi napori bi mogli da pomognu proizvođaču električnih autobusa da ostvari vrednost između 1,4 milijarde dolara (1,04 milijarde funti) i 1,8 milijardi dolara (1,34 milijarde funti), u poređenju sa vrednošću od 1,6 milijardi dolara (1,19 milijardi funti) koju je kompanija dostigla nakon prošlogodišnje prodaje udela u firmi za proizvodnju auto-delova Dana.

Međutim, apetit investitora za firme za električna vozila od tada se ohladio, usled erozije u procenama Nikole, Rivijana i Arrivala.

Predsedavajući Dheeraj Hinduja Ašok Leilend (Ashok Leilanda) rekao je medijima da Switch završava prikupljanje sredstava koje će verovatno biti zaključeno u „narednih nekoliko meseci“.

U decembru je Switch najavio osnivanje nove fabrike električnih vozila u Valjadolidu, u Španiji, sa planom da uloži oko 100 miliona evra (83,83 miliona funti) u narednih 10 godina. Kompanija nastoji da proširi svoje prisustvo van Indije i Velike Britanije, gde ima značajnu poziciju na tržištu.

Mesec dana ranije, u novembru, kompanija je sklopila ugovor o isporuci 300 električnih autobusa Bengaluru Metropolitan Transport Corporation u južnoj Indiji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...