Isporuka vozila 8,5 odsto manja u odnosu na isti kvartal prošle godine

Tesla snižava cene automobila u nekim zemljama Evrope, Afrike i Bliskog istoka

SvetVesti

22.4.2024 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Tesla snižava cene automobila u nekim zemljama Evrope, Afrike i Bliskog istoka Tesla snižava cene automobila u nekim zemljama Evrope, Afrike i Bliskog istoka
Portparol Tesle rekao je da će ta kompanija sniziti cene nekih modela automobila u pojedinim državama u Evropi, među kojima je Nemačka, kao i... Tesla snižava cene automobila u nekim zemljama Evrope, Afrike i Bliskog istoka

Portparol Tesle rekao je da će ta kompanija sniziti cene nekih modela automobila u pojedinim državama u Evropi, među kojima je Nemačka, kao i na Bliskom istoku i u Africi.

U Nemačkoj, cena Modela 3 sa zadnjim pogonom spala je sa 42.990 evra na 40.990 evra, piše Euronews.

Ta kompanija, čiji je osnivač i direktor milijarder Ilon Mask (Elon Musk), najavila je ranije i smanjenje cena u Kini i SAD.

Tako će u SAD cene tri modela biti manje za 2.000 dolara, te će Model Y koštati 42.990 dolara, Model S 72.990 i Model X 77.990.

Mask je 15. aprila najavio da će iz te kompanije biti otpušteno deset odsto zaposlenih.

Kompanija Tesla je početkom aprila objavila da je u prvom kvartalu 2024. isporučila 386.810 vozila, što je za 8,5 odsto manje u odnosu na isti kvartal prošle godine, preneli su mediji.

Na kvartalnom nivou su Tesline isporuke vozila pale za 20 odsto u odnosu na četvrto tromesečje 2023. godine.

Kompanija Tesla je tom prilikom, takođe, saopštila da je u prvom kvartalu 2024. proizvela 433.371 vozilo, što je za 1,7 odsto manje u odnosu na isti kvartal lane.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.