Tokom avgusta proizvedeno 44.264 vozila

Teslina prodaja automobila napravljenih u Kini porasla 275 odsto

AutomobiliLifestyleSvetVesti

9.9.2021 15:00 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Teslina prodaja automobila napravljenih u Kini porasla 275 odsto Teslina prodaja automobila napravljenih u Kini porasla 275 odsto
Kompanija Tesla je znatno povećala proizvodnju i izvoz elektičnih vozila proizvedenih u Kini i zabeležila prošlog meseca novi rekord u njihovoj prodaji, prema podacima... Teslina prodaja automobila napravljenih u Kini porasla 275 odsto

Kompanija Tesla je znatno povećala proizvodnju i izvoz elektičnih vozila proizvedenih u Kini i zabeležila prošlog meseca novi rekord u njihovoj prodaji, prema podacima Kineskog udruženja industrije putničkih automobia (CPCA).

Ukupan obim prodaje Teslinih vozila je u avgustu, kako prenosi Russia Today, navodno porastao za 275 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, na 44.264 jedinica, uključujući 31.379 izvezenih automobila. U poređenju sa julom, prodaja je u avgustu bila veća za 29 procenata.

Istovremeno, kompanija je povećala prošlog meseca prodaju i na kineskom tržištu, na 12.885 vozila u odnosu na 8.621 komada, koliko je prodato u julu. Relativno nizak nivo prodaje u Kini pripisuje se fokusiranosti kompanije na izvoz.

Tesla je u julu predstavio jeftiniji model Y, kraćeg dometa, proizveden u Kini. Niža cena čini to vozilo podobnim za dobijanje državnih subvencija za nabavku električnih vozila, što dodatno obara njegovu cenu na 42.600 dolara, tako da je za skoro 20 odsto jeftiniji od modela Y dužeg dometa.

Ranije ove godine, Tesla je najavio da će svoju giga-fabriku u Šangaju pretvoriti u vodeći automobilski proizvodni centar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...