Igra ostaje besplatna za sve korisnike

The New York Times kupio Wordle

LifestyleVestiZanimljivosti

1.2.2022 08:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

The New York Times kupio Wordle The New York Times kupio Wordle
Kupovina igre Wordle samo je jedan u nizu poteza koji vode The New York Times do ostvarenja cilja prema kome će do 2025. godine... The New York Times kupio Wordle

Kupovina igre Wordle samo je jedan u nizu poteza koji vode The New York Times do ostvarenja cilja prema kome će do 2025. godine imali 10 miliona pretplatnika na svoje digitalno izdanje, saopšteno je iz poznatog časopisa.

Kako se pretpostavlja, Wordle je kupljen za svotu koja se kreće u rasponu između jednog i deset miliona dolara. The New York Times navodi da se iznos nalazi u „nižem području“ tog raspona.

Kreatori igre Wordle su poručili da će ona zasad ostati besplatna za sve nove i postojeće igrače.

Wordle je igra u kojoj treba pogoditi reč od pet slova u šest pokušaja. Ako se slovo koje pogađate nađe na pravom mestu, pločica na ekranu postaje zelena. Ukoliko je pravo slovo na pogrešnom mestu, pločica će postati žuta. Siva znači da se vaše slovo uopšte ne nalazi u reči.

Da biste igrali Wordle dovoljno je samo da otvorite igru u internet pretraživaču, a korisnici mogu da odigraju samo jednu zagonetku dnevno.

Wordle je osmislio programer iz Njujorka Džoš Vordl (Josh Wardle) pre oko godinu dana, a do sredine januara imala je skoro dva miliona igrača. 

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...