Najveće evropsko takmičenje u finansijskoj pismenosti za učenike uzrasta od 13 do 15 godina

Tim iz Srbije među pet najboljih na Evropskom kvizu novca

EULifestyleManifestacijeSrbijaU fokusuVestiZanimljivosti

12.5.2022 12:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Tim iz Srbije među pet najboljih na Evropskom kvizu novca Tim iz Srbije među pet najboljih na Evropskom kvizu novca
Tim iz Srbije uspeo je da se nađe među prvih pet najboljih timova Evrope na Evropskom kvizu novca, koji predstavlja najveće evropsko takmičenje u... Tim iz Srbije među pet najboljih na Evropskom kvizu novca

Tim iz Srbije uspeo je da se nađe među prvih pet najboljih timova Evrope na Evropskom kvizu novca, koji predstavlja najveće evropsko takmičenje u finansijskoj pismenosti za učenike uzrasta od 13 do 15 godina.

Kreiran 2018. godine od strane 30 nacionalnih udruženja banaka Evrope i Evropske bankarske federacije iz Brisela, u Srbiji je u aprilu 2022. godine, kao i u drugih 28 zemalja, održano nacionalno takmičenje Evropskog kviza novca (European Money Quiz – EMQ).

Udruženje banaka Srbije, preko nacionalnog koordinatora Evropskog kviza novca za Srbiju već pet godina sprovodi ovaj evropski projekat zajedno sa nacionalnim bankarskim udruženjima širom Evrope, Evropske bankarske federacije iz Brisela i uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

“Čestitamo svim učesnicima na nacionalnom nivou takmičenja u Srbiji, a posebno prvoplasiranim – Pavlu Ignjatoviću VII/1, OŠ Stevan Dukić iz Beograda, Andreju Zoriću VIII/3, OŠ Slavko Rodić iz Bačkog Jarka i Vladimiru Vučićeviću VIII/2, OŠ Karađorđe iz Beograda”, navodi se u saopštenju Udruženja banaka Srbije, u čijim prostorijama su 10. maja prvoplasiranim učenicima i njihovim mentorima dodeljene prigodne novčane nagrade.

Ispred UBS-a, nagradne vaučere je učenicima uručila dr Slađana Sredojević, specijalista UBS i nacionalni koordinator Evropskog kviza novca za Srbiju.

Pavle i Andrej su istog dana 10. maja 2022. god. predstavljali tim iz Srbije na Evropskom finalnom online takmičenju 29 zemalja u organizaciji EBF-a. Učenici su odgovarali na 20 pitanja o finansijskim veštinama koja su usklađena sa smernicama OECD/INFE i ključnim kompetencijama o finansijskoj pismenosti za mlade, uključujući online prevare, održivost, budžetiranje, rizike, kriptovalute.

Prva tri pobednička tima na evropskom nivou će dobiti novčanu nagradu od strane EBF, a prvih pet timova će EBF pozvati na dvodnevno putovanje u Brisel 20. i 21. juna. Ove godine 50.000 studenata je igralo širom Evrope kroz dva nivoa takmičenja, a igrači iz Norveške, Italije, Irske, Srbije i Malte osvojili su prvih pet mesta u evropskom finalu.

  • TATJANA

    12.5.2022 #1 Author

    Bravo decaci, tako se predstavlja zemlja

    Odgovori

  • GOCA BG

    12.5.2022 #2 Author

    Bravo za nase mlade talente!

    Odgovori

  • kaćica

    12.5.2022 #3 Author

    Divna vest,bravo za nase pametne ucenike.

    Odgovori

  • DJORDJE1

    13.5.2022 #4 Author

    Bravo za naš tim! Imamo mnogo mladih pametnih i talentovanih ljudi!

    Odgovori

  • STRAHINJA

    15.5.2022 #5 Author

    Smao jos i ovu decu da zadrzimo ovde

    Odgovori

  • SRDJAN

    15.5.2022 #6 Author

    Bravo za ove decake,svaka im cast na uspehu.

    Odgovori

  • Maša

    15.5.2022 #7 Author

    E jesmo najpametniji narod

    Odgovori

  • STRELAC

    17.5.2022 #8 Author

    Mozda se medju krije i neki buduci ministar finansija ili guverner NB.Cestitke za postignute rezultate.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...