Za dve godine koliko je bio na čelnoj poziciji akcija banke izgubila 60 odsto vrednosti

Tomas Gotštajn nije više direktor Credit Suisse

BankeBolji posaoNovacSvetVesti

27.7.2022 08:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Tomas Gotštajn nije više direktor Credit Suisse Tomas Gotštajn nije više direktor Credit Suisse
Izvršni direktor banke Credit Suisse Tomas Gotštajn (Thomas Gottstein) zvanično je podneo ostavku u isto vreme kada je ovaj veliki kreditor objavio još jedan... Tomas Gotštajn nije više direktor Credit Suisse

Izvršni direktor banke Credit Suisse Tomas Gotštajn (Thomas Gottstein) zvanično je podneo ostavku u isto vreme kada je ovaj veliki kreditor objavio još jedan kvartalni gubitak i usred sveobuhvatne strateške revizije njegovih aktivnosti, potvrđeno je u saopštenju za medije.

Kako piše Wall Street Journal, Gotštajn je mesecima bio pod pritiskom dok je nastavio da beleži uzastopne kvartalne gubitke i pokušavao da oporavi banku od debakla zbog saradnje sa fondovima Archegos i Greensill.

Gotštajn je preuzeo vođstvo sredinom februara 2020. godine, takođe u nezgodnom trenutku od Tidjane Tiama (Tidjane Thiam) nakon skandala Spygate, posle koga je tadašnji šef odeljenja za upravljanje privatnom aktivom Ikbal Kan (Iqbal Khan) prešao u direktnog rivala UBS.

Vodeći akcionari su sve češće pozivali na Gotštajnovu ostavku, pošto sada već odlazeći direktor nije uspeo da odvoji banku od učešća u velikim skandalima koji su, posledično, dovodili do gubitka poverenja i profita. Za dve godine koliko je Godštajn bio direktor Credit Suisse, akcija banke je izgubila čak 60 odsto svoje vrednosti.

Reuters izveštava da je najveći kandidat za funkciju izvršnog direktora Ulrih Kerner (Ulrich Koerner), koji je radio za UBS i McKinsey i smatraju ekspertom za restrukturiranje kompanija.   

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...