NOVA CRNOGORSKA AVIOKOMPANIJA USKORO POČINJE DA OBAVLJA SAOBRAĆAJ

ToMontenegro poleće krajem maja?

BiznisRegionTurizamVesti

13.4.2021 12:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

ToMontenegro poleće krajem maja? ToMontenegro poleće krajem maja?
Državni sekretar za saobraćaj Crne Gore Zoran Radunović izjavio je da će avioni novog nacionalnog avioprevoznika poleteti pre početka letnje turističke sezone. On je... ToMontenegro poleće krajem maja?

Državni sekretar za saobraćaj Crne Gore Zoran Radunović izjavio je da će avioni novog nacionalnog avioprevoznika poleteti pre početka letnje turističke sezone.

On je za RTCG izjavio da bi se to moglo očekivati krajem maja ili početkom juna. Radunović je dodao da je u završnoj fazi postupak dobijanja pozitivnog mišljenja Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

“Očekujemo da će tehnički i operativni postupci biti završeni u skorom periodu. Sledi obezbeđivanje sistema za prodaju karata, i formiranje mreža linije. To se radi sa konsultantnom iz Lufthanse”, rekao je Radunović.

On je istakao da se očekuje da će u narednih nedelju ili dve ToMontenegro napraviti mrežu linija i sistem letova koje će obavljati u narednom periodu.

Montenegro airilnes avion
Foto: Printscreen Youtube

“Kad to budemo dobili usmerićemo se na dobijanje slotova”, rekao je Radunović i dodao da nisu svi aerodromi slot koordinisani, ali su aerodromi prema kojima je leteo Montenegro Airlines u većini bili slot koordinisani.

Radunović kaže da je za očekivati da u ovoj turističkoj sezoni u Crnu Goru dolaze pre svega turisti iz regiona. On je istakao da je teško očekivati da u Crnu Goru dođe veliki broj turista sa strane, uprkos interesovanju ruskih aviokompanija za ovu zemlju.

I ministar za kapitalne investicije Crne Gore Mladen Bojanić izjavio je posle sastanka u Beogradu sa ministrom za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Tomislavom Momirovićem, da očekuje da će nova crnogorska avio-kompanija „ToMontenegro“ prve letove na relaciji Podgorica – Beograd i Tivat – Beograd uspostaviti u junu.

On je rekao da su se te dve linije pokazale kao ekonomski najisplativije i najkorisnije po pitanju ekonomske saradnje Srbije i Crne Gore.

„Znate da smo imali problem sa našom nacionalnom avio kompanijom Montenegro Erlajns, koja više finansijski nije mogla da funkcioniše. Sve što bude bila obaveza, mi ćemo preusmeriti na sebe (Vladu Crne Gore) i to ćemo brzo rešiti. Nova kompanija “ToMontenegro“ radi na tome da što pre uspostavi vazdušni saobraćaj na relaciji Podgorica – Beograd i Tivat – Beograd“, rekao je Bojanić. On je istakao da su te destinacije važne zbog protoka ljudi i za turističku privredu Crne Gore.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...