TOYO TIRES ZVANIČNO STIŽE U INĐIJU Posao za više od 500 radnika, plata iznad republičkog proseka

BiznisIzdvajamoSrbijaVesti

17.9.2020 14:09 Autor: Marija Jovanović 0

TOYO TIRES ZVANIČNO STIŽE U INĐIJU Posao za više od 500 radnika, plata iznad republičkog proseka TOYO TIRES ZVANIČNO STIŽE U INĐIJU Posao za više od 500 radnika, plata iznad republičkog proseka
Japanska kompanija za proizvodnju pneumatika Toyo tires zvanično je postala vlasnik 63 hektara zemljišta u severoistočnoj industrijskoj zoni u Inđiji, poznatijoj kao Lokacija 15.... TOYO TIRES ZVANIČNO STIŽE U INĐIJU Posao za više od 500 radnika, plata iznad republičkog proseka

Japanska kompanija za proizvodnju pneumatika Toyo tires zvanično je postala vlasnik 63 hektara zemljišta u severoistočnoj industrijskoj zoni u Inđiji, poznatijoj kao Lokacija 15.

Ovim je potvrđen dolazak jednog od najvećih svetskih proizvođača pneumatika za motorna vozila koji će u narednom periodu u Inđiji izgraditi fabričke hale površine 300 hiljada kvadrata u osnovi, navodi se u saopštenju ove opštine.

Kako je najavljeno, investitor će do kraja 2023. godine uložiti 364 miliona evra u pogone i opremu. U prvoj fazi biće zaposleno 523 radnika na neodređeno vreme, dok će prosečna plata biti veća u odnosu na republički prosek.

Foto:Pexels.com

Investicija je projekat od velikog značaja, ne samo za Srbiju, već i za “privrednu sliku” Inđije i rezultat je trogodišnjih pregovora ove kompanije sa Vladom Srbije, Razvojnom agencijom Srbije i samom opštinom.

Koliko su pregovori i “borba” za dolazak japanskog investitora bili neizvesni pokazuje podatak da su razgovori trajali tri godine i da je nekoliko evropskih zemalja izrazilo interesovanje za ovu investiciju. Najveći konkurenti Inđiji bili su gradovi Košice u Slovačkoj i Gdanjsk u Poljskoj, navodi se u saopštenju opštine Inđija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...