TRAMP OBORIO AKCIJE GOODYEARA Sukob američkog predsednika sa fabrikom guma

BerzaNovacSvetVesti

20.8.2020 09:54 Autor: Vladimir Jokanović 0

TRAMP OBORIO AKCIJE GOODYEARA Sukob američkog predsednika sa fabrikom guma TRAMP OBORIO AKCIJE GOODYEARA Sukob američkog predsednika sa fabrikom guma
Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) pozvao je na bojkot automobilskih guma kompanije Goodyear Tire and Rubber Co, jer je ta kompanije zabranila nošenje... TRAMP OBORIO AKCIJE GOODYEARA Sukob američkog predsednika sa fabrikom guma

Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) pozvao je na bojkot automobilskih guma kompanije Goodyear Tire and Rubber Co, jer je ta kompanije zabranila nošenje kačketa sa natpisom Trampove kampanje „Učinimo Ameriku ponovo velikom“ (Make America Great Again – MAGA).

Zbog Trampove objave na twitteru, akcije kompanije odmah su pale za 3,8 odsto. Kako navodi Tanjug, pozivajući se na AP, kompanija nije zabranila konkretno taj natpis, već je zamolila zaposlene da se na radnom mestu uzdrže od bilo kakvih izraza koji uključuju političke kampanje „koji izlaze iz okvira rasne pravde i pitanja jednakosti“.

„Nemojte kupovati Goodyear gume – oni su zabranili MAGA kačkete. Nabavite bolje gume za manje para. To radi radikalna demokratska levica. Dvoje mogu da igraju istu igru i mi sad moramo da počnemo da je igramo“, napisao je Tramp.

Njegova objava usledila je nakon što je televizija WIBW objavila, pozivajući se na snimak anonimnog radnika Goodyeara da su poruke poput „Životi crnaca su bitni“ i podrška LGBT populaciji prihvatljive, dok su druge, među kojima je MAGA i „Plavi životi su važni“, svrstane u neprihvatljive. Kompanija je u odgovoru navela da je oduvek podržavala i jednakost i snage reda i da će to nastaviti da čini.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...