TRAMP OTKAZAO OTVARANJE SAD ZA USKRS – 100.000 žrtava je „dobar posao“

SvetVesti

30.3.2020 09:29 Autor: Vladimir Jokanović 0

TRAMP OTKAZAO OTVARANJE SAD ZA USKRS –	100.000 žrtava je „dobar posao“ TRAMP OTKAZAO OTVARANJE SAD ZA USKRS –	100.000 žrtava je „dobar posao“
Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) izjavio je u nedelju da bi eventualnih 100.000 žrtava korona virusa u SAD smatrao „dobro obavljenim poslom“. Tramp... TRAMP OTKAZAO OTVARANJE SAD ZA USKRS –	100.000 žrtava je „dobar posao“

Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) izjavio je u nedelju da bi eventualnih 100.000 žrtava korona virusa u SAD smatrao „dobro obavljenim poslom“. Tramp je rekao pred novinarima u Beloj kući da je njegova administracija smanjila procenjeni broj žrtava sa 2,2 miliona na 100 do 200 hiljada.

„Ukoliko bismo uspeli da zadržimo tu brojku na pomenutih 100.000, to je užasan broj, ali ako budemo imali između 100 i 200 hiljada, onda smo svi zajedno napravili odličan posao“, rekao je Tramp, prenosi DPA.

Tramp je ocenio da je njegova ranija najava o pokretanju privrede do Uskrsa 12. aprila – ambiciozna. „Do uskrsa bi trebalo da dostignemo vrhunac (epidemije) i polako započnemo silaznu putanju, nadam se značajno (silaznu)“, kazao je Tramp.

Preporuke o izbegavanju socijalnih kontakata, koje su uvedene pre dve nedelje, produžene su do kraja aprila. „SAD produžava preporuke do 30. aprila, radi zaustavljanja širenja korona virusa. Nema ničeg goreg od preuranjenog proglašenja pobede“, naveo je američki predsednik.

Prema njegovim rečima stopa smrtnosti trebalo bi dostigne vrhunac u Americi za dve nedelje. On je poručio građanima da što se bolje i disciplinovanije budu ponašali, to će se ova „noćna mora“ brže završiti.

Prema podacima Univerziteta John Hopkins, u Americi je registrovano 142.106 slučajeva zaraženih, a ukupan broj žrtava je 2.479, dok se oporavilo 2.686 osoba. Američki Nacionalni institut za alergije i infektivne bolesti ranije u nedelju izneo je procenu da bi zaraza u Americi mogla odneti između 100 i 200 hiljada žrtava ukoliko mere sprečavanja širenja epidemije ne budu uspešno sprovedene.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...