TRAMP ULOŽIO VETO NA ZAKON O ODBRANI Blokirano 740 milijardi dolara za vojne programe

NovacSvetVesti

24.12.2020 11:55 Autor: Vladimir Jokanović 1

TRAMP ULOŽIO VETO NA ZAKON O ODBRANI Blokirano 740 milijardi dolara za vojne programe TRAMP ULOŽIO VETO NA ZAKON O ODBRANI Blokirano 740 milijardi dolara za vojne programe
Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) uložio je veto na opsežni zakon o troškovima za odbranu, koji predviđa izdvajanje više od 740 milijardi dolara... TRAMP ULOŽIO VETO NA ZAKON O ODBRANI Blokirano 740 milijardi dolara za vojne programe

Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) uložio je veto na opsežni zakon o troškovima za odbranu, koji predviđa izdvajanje više od 740 milijardi dolara za vojne programe i izgradnju. Zakon je nedavno usvojen nadmoćnom većinom u oba doma američkog Kongresa.

„Zakon je suprotan naporima moje administracije da stavimo Ameriku na prvo mesto potezima iz oblasti nacionalne bezbednosti i spoljne politike. To je poklon Kini i Rusiji. Mnoge odredbe zakona direktno su suprotne spoljnoj politici moje administracije, pogotovo mojim naporima da vratim naše vojnike kući“, rekao je Tramp, prenosi AP.

U Predstavničkom domu Kongresa zakon je prošao sa 335 glasova za i 78 protiv, dok je u Senatu dobio podršku 84 senatora, a protiv je bilo 12. Budući da su za zakon glasali mnogi republikanski predstavnici, očekuje se da će u ponedeljak u Kongresu biti proverena njihova podrška, prenosi CNN.

Tramp je ranije zapretio vetom na zakon o odbrani, jer ne uključuje ukidanje Člana 230, zakona koji štiti internet kompanije od odgovornosti za ono što objavljuju one ili treće strane na njihovim veb lokacijama. Ovogodišnji zakon uključuje odredbe kojima se ograničava koliko novca može biti utrošeno za pogranični zid prema Meksiku i deo za promenu imena vojnih baza koje su nazvane po ličnostima iz Konfederacije.   

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...