TRAMPOVA TUŽBA ODBIJENA U PENSILVANIJI Advokati najavili žalbu Vrhovnom sudu

SvetVesti

22.11.2020 15:30 Autor: Vladimir Jokanović 1

TRAMPOVA TUŽBA ODBIJENA U PENSILVANIJI Advokati najavili žalbu Vrhovnom sudu TRAMPOVA TUŽBA ODBIJENA U PENSILVANIJI Advokati najavili žalbu Vrhovnom sudu
Sud u Pensilvaniji odbio je tužbu advokatskog tima američkog predsednika Donalda Trampa (Donald Trump) za navodnu krađu više stotina hiljada glasova na proteklim izborima,... TRAMPOVA TUŽBA ODBIJENA U PENSILVANIJI Advokati najavili žalbu Vrhovnom sudu

Sud u Pensilvaniji odbio je tužbu advokatskog tima američkog predsednika Donalda Trampa (Donald Trump) za navodnu krađu više stotina hiljada glasova na proteklim izborima, kao „neosnovanu“.

Posle ove odluke suda nema više prepreka da bude zvanično proglašena pobeda demokratskog kandidata Džo Bajdena (Joe Biden) u Pensilvaniji, koja nosi 20 elektorskih glasova. Bajden u toj saveznoj državi ima oko 80.000 glasova prednosti, prenosi BBC.

Okružni sudija Metju Bren (Matthew Brann) napisao je u obrazloženju da su sudu „predstavljeni prenapregnuti pravni argumenti bez osnova i spekulativne optužne“. On je dodao da nema pravo da bez osnova oduzme glas ijednoj osobi, a kamoli milionima građana, prenosi Guardian.

Foto: Tanjug/AP: Rudi Đulijani

Državni tužilac Pensilvanije, Džoš Šapiro (Josh Shapiro) napisao je na Twitteru posle odluke suda: „Govorio sam svima da su ove optužbe bez osnova“. Republikanski senator iz Pensilvanije, Pat Tjumi (Pat Toomey) rekao je da je Tramp „iscrpeo sve prihvatljive pravne mogućnosti“ da ospori rezultat u Pensilvaniji i pozvao ga da Bajdenu čestita pobedu.

Trampovi advokati najavili su da će se žaliti na odluku Vrhovnom sudu SAD. „Razočarani smo što nismo barem dobili priliku da iznesemo svoje dokaze na ročištu. Nažalost, cenzura se nastavlja“, saopštio je Trampov advokatski tim. Dva dana ranije posle ponovljenog ručnog brojanja glasova, potvrđena je pobeda Bajdena u Džordžiji.  

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...