SVE MANJE NADE ZA TRAMPA Revizijom u Džordžiji potvrđena pobeda Bajdena

SvetVesti

20.11.2020 11:46 Autor: Vladimir Jokanović 1

SVE MANJE NADE ZA TRAMPA Revizijom u Džordžiji potvrđena pobeda Bajdena SVE MANJE NADE ZA TRAMPA Revizijom u Džordžiji potvrđena pobeda Bajdena
Ponovno ručno prebrojavanje glasova u Džordžiji potvrdilo je da je u toj saveznoj državi Džo Bajden (Joe Biden) pobedio na izborima za predsednika SAD... SVE MANJE NADE ZA TRAMPA Revizijom u Džordžiji potvrđena pobeda Bajdena

Ponovno ručno prebrojavanje glasova u Džordžiji potvrdilo je da je u toj saveznoj državi Džo Bajden (Joe Biden) pobedio na izborima za predsednika SAD sa prednošću od 12.284 glasa u odnosu na protivkandidata, aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa (Donald Trump).

Zbog male razlike u broju glasova, brojanje je ponovljeno, a prvobitna razlika u korist Bajdena neznatno je smanjena. Vlasti u Džordžiji ponovile su da je revizija potvrdila da nije bilo velikih nepravilnosti ili prevara na izborima, prenosi CNN. Kancelarija tamošnjeg državnog sekretara potvrdila je Bajdenovu pobedu.

Pokušaji Trampa da ospori izborne rezultate i preokrene ih u svoju korist ima sve manje izgleda na uspeh, a Bajden se bliži broju od 80 miliona glasova, od ukupno 155 miliona, koliko je bilo birača na izborima, prenosi Guardian. Trampov tim podneo je 30 sudskih zahteva, od kojih je 19 odbijeno, rešeno ili povučeno, navodi NBC.

Šef Trampovog advokatskog tima, Rudi Đulijani (Rudy Giuliani) saopštio je u četvrtak da je odustao od tužbe za osporavanje rezultata izbora u saveznoj državi Mičigen, zbog kako tvrdi, postizanja onoga što je traženo – zaustavljanja privremenog priznavanja rezultata izbora u tamošnjem okrugu Vejn. Đulijani je najavio još tužbi, zbog „centralizovanog plana za masovnu izbornu prevaru u celoj zemlji“.

Tramp nije priznao poraz na izborima i zakočio je mehanizam tranzicije vlasti na Bajdenovu administraciju. Istovremeno, Bajden okuplja tim i upozorava da odlaganje tranzicije predstavlja pretnju nacionalnoj bezbednosti i ekonomiji, kao i da pogoršava posledice epidemije, jer mu nije omogućen pristup poverljivim podacima. Prema još nezvaničnim rezultatima Bajden je osvojio 306, a Tramp 232 elektorska glasa. Za pobedu je dovoljno 270 glasova.

  • MARE

    2.10.2022 #1 Author

    Ima vremena , on je mlad i zelen u odnosu na Bajdena

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...