TRAŽE SE RADNICI I TOKOM PANDEMIJE Skoro 700 novih oglasa za posao u sedam dana

BiznisBolji posaoFirme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

10.11.2020 12:35 Autor: Julijana Vincan 3

TRAŽE SE RADNICI I TOKOM PANDEMIJE Skoro 700 novih oglasa za posao u sedam dana TRAŽE SE RADNICI I TOKOM PANDEMIJE Skoro 700 novih oglasa za posao u sedam dana
Najviše oglasa za posao otvoreno je za radnike iz oblasti trgovine, a potom i IT industrije i mašinstva, pokazuju podaci koje sajt za zapošljavanje... TRAŽE SE RADNICI I TOKOM PANDEMIJE Skoro 700 novih oglasa za posao u sedam dana

Najviše oglasa za posao otvoreno je za radnike iz oblasti trgovine, a potom i IT industrije i mašinstva, pokazuju podaci koje sajt za zapošljavanje Poslovi Infostud dostavlja portalu Biznis.rs.

Trenutno je postavljen ukupno 2.321 oglas za posao na tom sajtu, od čega je, u poslednjih sedam dana, a do 10. novembra, objavljeno 678 novih oglasa.

Od svih oglasa, samo 80 se odnosi se na rad od kuće, od kojih je 19 istaknuto u poslednjih sedam dana.

Prodavnica
Foto: Pexels.com

Kao i prethodnih nedelja, i ove sedmice su najtraženiji radnici iz sektora trgovine, odnosno, u potragu za zaposlenima krenule su 364 kompanije.

Posebno je interesantan oglas za rukovodioca komercijalne službe u Kruševcu. Poslodavac obećava ugovor i puno radno vreme, a traži nekoga sa bar tri godine iskustva i višim ili visokim obrazovanjem ekonomskog, hemijskog, tehnološkog i sličnog usmerenja.

BIN commerce, firma koja se bavi veleprodajom hemikalija, aditiva i preparata u oblasti prehrambene industrije, rudarstva, tretmana voda i farmacije, očekuje da novi radnik učestvuje u kreiranju dugoročne poslovne strategije.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

U IT sektoru oglasi su neretko na engleskom ili nekom drugom stranom jeziku, stoga je preduslov za dosta kompanija upravo poznavanje bar nekog stranog jezika. Tako je veoma visoko rangirana kompanija iz Novog Sada, Seven Bridges, otvorila poziciju za Inženjera za obradu podataka. Preduslov je formalno obrazovanje iz medicine, farmacije, molekularne biologije ili sličnih nauka.

Ukupan broj novih oglasa iz oblasti IT je 361, dok se u oblasti mašinstva traži još 247 novih radnika. Dva radna mesta su posebno zanimljiva. Naime, preduzeće iz Sente JT International AD traži operatera u obradi sirovog duvana, a nudi ugovor za puno radno vreme.

Ova firma je član grupe Japan Tobacco International i potreban joj je neko ko je završio trogodišnju srednju školu tehničkog usmerenja i ima jednu godinu iskustva u profesiji.

Laptop
Foto: Pixabay.com

Mašinski tehničar – Tehnički crtač potreban je preduzeću Grafix u Beogradu. Pozicija je otvorena za tehničara ili nekoga sa tehničkim smerom obrazovanja, mašinskog inženjera (SSS, VSS). Osim toga, kandidat treba da ima pet ili više godina iskustva u razradi nacrta, mašinskih komponenti ili metalnih konstrukcija. Dobro znanje u korišćenju programskih paketa za 2D/3D crtanje i projektovanje je takođe nešto što poslodavac očekuje.

Dosta novih oglasa otvoreno je u poslednjih nedelju dana i u sektorima elektrotehnike (179) i ekonomije (153). U ostalim oblastima traži se manje radnika u odnosu na navedene sektore. To svakako ne znači da nećete naći odgovarajući posao. Samo budite uporni. Srećno!

  • Stefan

    10.11.2020 #1 Author

    Super

    Odgovori

  • Anna

    10.11.2020 #2 Author

    Na žalost ili na sreću život ide dalje. Mladi ljudi moraju da rade i privređuju.

    Odgovori

  • Violet

    11.11.2020 #3 Author

    Ko traži posao, naćiće.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...