dve države očekuju još bolju ekonomsku saradnju

Trgovinska razmena Francuske i Srbije veća od milijardu evra

BiznisInfrastrukturaSrbijaU fokusuVesti

7.10.2021 15:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Trgovinska razmena Francuske i Srbije veća od milijardu evra Trgovinska razmena Francuske i Srbije veća od milijardu evra
Ekonomski odnosi Francuske i Srbije stalno napreduju, a protekle godine je trgovinska razmena dveju zemalja premašila milijardu evra, izjavio je u četvrtak otpravnik poslova... Trgovinska razmena Francuske i Srbije veća od milijardu evra

Ekonomski odnosi Francuske i Srbije stalno napreduju, a protekle godine je trgovinska razmena dveju zemalja premašila milijardu evra, izjavio je u četvrtak otpravnik poslova Ambasade Francuske Fatih Akčal (Fatih Akcal) na svečanosti koju je u Beogradu priredila Francusko-srpska privredna komora (ČIFS).

Akčal je zahvalio francusko-srpskoj poslovnoj zajednici na konstantnom radu na jačanju ovih odnosa i izrazio uverenje da će skori dolazak novog francuskog ambasadora dodatno podstaknuti bilateralnu razmenu, jer će njegov prioritet biti pospešivanje ekonomske saradnje, prenosi Tanjug.

Novi predsednik Francusko-srpske privredne komore Dragan Stokić istako je da je prioritet te organizacije sveobuhvatna podrška njenim članovima, ali i pružanje operativne pomoći svim preduzećima koja žele da rade na srpskom tržištu.

On je podsetio da su efikasnost Komore prepoznala i korejska, čileanska, kao i neka američka preduzeća s kojima je ČIFS radila.

U toku svečanosti uručene su i dve Gran pri nagrade u oblasti društveno odgovornog poslovanja i inovacija.

Prvi Gran pri dobila je komapnija „Tigar Tyers“, koja posluje u sastavu „Michelin Gruop“ za projekat pod nazivom “Growing together” namenjen lokalnoj zajednici u oblastima obrazovanja, zdravstva, bezbednosti i ekologije.

TIGAR TYRES DOO

NIKOLE PAŠIĆA 213, Pirot, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
813.121.622,52 ( 2020)
Broj zaposlenih:
( 2020)

„Tigar“ je u ovaj projekat prošle godine uložio više od 100.000 evra, a od 2013. godine u različite projekte tog tipa preko dva miliona evra.

Druga Gran pri nagrada, u oblasti inovacija, dodeljena je startapu Eko Bio Invest za proizvodnju inovativnog materijala BioSol, sličnog plastici po karakteristikama, ali organskog i prirodnog porekla.

Materijal su certifikovale evropske i američke laboratorija kao netoksičan i biorazgradiv.

  • GINKO

    30.6.2022 #1 Author

    Oooo pa lepa vest, svaka čast, jos jedan uspeh u saradnji

    Odgovori

  • GINKO

    30.6.2022 #2 Author

    Idemo dalje Crna Gora, Grčka, Turska, Francuska idemo jos, Bravooooo 🤝👊

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...