smanjenje administrativnog i birokratskog posla

Tri nove usluge na portalu eUprave

SrbijaVesti

31.7.2021 15:10 Autor: Miljan Paunović 0

Tri nove usluge na portalu eUprave Tri nove usluge na portalu eUprave
Na portalu eUprava dostupne su tri nove usluge koje omogućavaju da se sa samo nekoliko klikova elektronski dobije uverenje da se protiv fizičkog i... Tri nove usluge na portalu eUprave

Na portalu eUprava dostupne su tri nove usluge koje omogućavaju da se sa samo nekoliko klikova elektronski dobije uverenje da se protiv fizičkog i pravnog lica ne vodi krivični postupak, kao i da pravno lice nije osuđivano.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, prisustvovala je predstavljanju eUverenje u Drugom osnovnom sudu u Beogradu, poručila je da se uvođenjem novih usluga dodatno olakšava život građanima i da država treba da služi kao servis građanima 24 sata, svakog dana u godini, preneo je Tanjug.

„Građani više ne moraju da izlaze sa posla i čekaju u redovima ispred sudova da bi dobili potrebna dokumenta jer će im država u svakom trenutku pružiti tu uslugu“, rekla je ona.

Premijerka je naglasila da nove usluge unapređuju efikasnost sudstva, uporedivđi uslugu eUverenje sa značajem eRecepta u zdravstvu.

– Ovim se smanjuje administrativni i birokratski posao kako bi zaposleni u sudovima mogli da se bave i drugim stvarima i da na taj način podižu efikasnost pravosuđa – navela je ona, prenosi sajt Vlade.

Tagovi
SRBIJA VESTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...