Vrednost bitcoina bi mogla pasti ispod 18.000 dolara

Tržište kriptovaluta beleži velike gubitke

Hi-techNovacVesti

14.9.2022 14:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Tržište kriptovaluta beleži velike gubitke Tržište kriptovaluta beleži velike gubitke
Tržište kriptovaluta zabeležilo je oštre gubitke do kojih su dovela očekivanja investitora u vezi sa monetarnom politikom Sjedinjenih Američkih Država, a priprema se i... Tržište kriptovaluta beleži velike gubitke

Tržište kriptovaluta zabeležilo je oštre gubitke do kojih su dovela očekivanja investitora u vezi sa monetarnom politikom Sjedinjenih Američkih Država, a priprema se i za moguće izazove koje bi mogle doneti izmene u ethereum blokčejnu.

Nakon pada od 10 odsto koji je zabeležila prethodnog dana, na jutarnjem trgovanju u Londonu cena bitcoina kretala se oko 20.000 dolara. Vrednost ethera se održavala iznad 1.600 dolara, piše Bloomberg.

Vrednost akcija, obveznica i digitalnih tokena pala je nakon što su podaci o inflaciji u SAD ukazali da će Federalne rezerve (Fed) nastaviti da povećavaju kamatne stope.

Fed nema drugu mogućnost osim da “prikoči, pooštri finansijske uslove, poveća realne prinose”, što će negativno uticati na rizičnu imovinu, naveo je strateg za razmenu sredstava u kompaniji Nomura Securities International Čarli Mekeligot (Charlie McElligott).

Takvi makroekonomski faktori trenutno negativno utiču na unapređenje ethereum blokčejna, poznatijeg kao Ethereum Merge. Međutim, unapređenje zahvaljujući kome će blokčejn upotrebljavati manje energije bi trebalo da bude predstavljeno ove nedelje, te se pažnja tržišta ponovo usmerava ka njemu.

Ethereum blokčejn je baza za niz finansijskih usluga, što ga čini jednim od najvažnijih puteva za razmenu kriptovaluta, pa bi bilo kakva greška prilikom prelaska sa PoW na PoS paradigmu mogla da zahvati veliki deo digitalne imovine.

Interesovanje za ether koje se sredinom jula javilo, delimično podstaknuto unapređenjem blokčejna, u poslednje vreme jenjava. I ether i bitcoin su ove godine izgubili više od polovine vrednosti.

Kako navodi Mark Njutn iz kompanije Fundstrat, vrednost bitcoina bi mogla da padne ispod 18.000 dolara, pre nego što cene u oktobru dostignu najniži nivo.

  • GOCA BG

    14.9.2022 #1 Author

    Kao da zele da ne postoji…

    Odgovori

  • DUSA

    20.6.2023 #2 Author

    Tu nema pravila stalno varira cena valuta

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...