TURSKA NUDI TURISTIMA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE Najskuplji paket 23 evra, pokriva i lečenje Covid-19

BiznisSvetTurizamVesti

24.6.2020 11:59 Autor: Ljiljana Begović 3

TURSKA NUDI TURISTIMA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE Najskuplji paket 23 evra, pokriva i lečenje Covid-19 TURSKA NUDI TURISTIMA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE Najskuplji paket 23 evra, pokriva i lečenje Covid-19
Turski ministar kulture i turizma Mehmet Ersoj (Mehmet Ersoy) predstavio je plan „sigurnog turizma“, koji svim putnicima koji dođu u Tursku omogućava da znaju... TURSKA NUDI TURISTIMA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE Najskuplji paket 23 evra, pokriva i lečenje Covid-19

Turski ministar kulture i turizma Mehmet Ersoj (Mehmet Ersoy) predstavio je plan „sigurnog turizma“, koji svim putnicima koji dođu u Tursku omogućava da znaju šta ih očekuje u svakom trenutku boravka u ovoj zemlji.

Turska je pripremila poseban paket zdravstvenog osiguranja koji obuhvata lečenje i obolelih od Covid-19.

„U vreme pandemije mislili smo na sve detalje za goste koji odluče da odmor provedu u Turskoj. Od 1. jula smo pripremili poseban paket osiguranja, koji obuhvata i Covid-19, za sve strane državljanje. Karte kupljene kod ugovornih aviokompanija moći će se kupiti preko različitih prodajnih mesta, tur operatera i putem interneta. Paketima od 15, 19 i 23 evra moći će da se pokriju troškovi lečenja od 3.000, 5.000, pa do 7.000 evra. Dok god su u našoj zemlji, mi ćemo misliti na sve detalje oko njihovog boravka“, naglasio je Ersoj.

Ministar Ersoj je rekao da je broj zaraženih u turističkim mestima poput Ajdina, Antalije i Magle poprilično mali. „Zahvaljujući hiljadama radnika u medicinskom sektoru, pored toga što su turistička mesta, ovi gradovi su i medicinski centri“, zaključio je Ersoj, prenosi Klix.ba.

Foto: Tanjug

„Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i turizma Turske, a uz koordinaciju sa realnim sektorom, „sertifikovanje sigurnog turizma“ ima za cilj da obuhvati sigurnosne mere od prevoza do boravka, od radnika pa do gostiju“, saopšteno je iz Agencije za promociju i razvoj turskog turizma.

  • zorica s.

    24.6.2020 #1 Author

    Lepo su organizovali zdravstveno osiguranje.

    Odgovori

  • Taki

    24.6.2020 #3 Author

    Svi u Tursku na more, da se ne propusti jedna godina slučajno.😀😀😀

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...