Veće ulaganje i u odbrambenu industriju

Turska povećava proizvodnju nafte na 100.000 barela dnevno

SvetVesti

12.12.2022 14:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Turska povećava proizvodnju nafte na 100.000 barela dnevno Turska povećava proizvodnju nafte na 100.000 barela dnevno
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan (Recep Tayyip Erdoğan) izjavio je u Istanbulu da ta zemlja planira da poveća domaću proizvodnju nafte naredne godine na... Turska povećava proizvodnju nafte na 100.000 barela dnevno

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan (Recep Tayyip Erdoğan) izjavio je u Istanbulu da ta zemlja planira da poveća domaću proizvodnju nafte naredne godine na 100.000 barela dnevno.

“Turska će nastaviti odlučnu borbu sve dok ne bude među deset vodećih ekonomija u svetu. Korak po korak rešavamo problem troškova života, koji je najveći izvor nevolje za ceo svet, uključujući Evropu i Ameriku“, rekao je Erodgan, prenosi agencija Beta.

Turski predsednik je naglasio i da je budžet projekata u oblasti odbrambene industrije povećan sa 5,5 milijardi na preko 75 milijardi dolara.

Erdogan je dodao da će u toj oblasti izvoz ove godine verovatno premašiti četiri milijarde dolara.

  • TATJANA

    14.12.2022 #1 Author

    Turska je izrasla u jednu od velikih sila a verujem da će uskoro i biti u vrhu

    Odgovori

  • Coka13

    15.12.2022 #2 Author

    Turska inače ima odličnu poslovnu politiku i vrlo dobro znaju kako da usklade cene i kvalitet za sve svoje proizvode kao i kad da se pozabave određenim tržištem. Tako je i ovaj put…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...