Zeren Group već otvorio dve kompanije

Turski biznismen dovodi Starbucks u Crnu Goru

BiznisInvesticijeRegionVesti

12.10.2022 09:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Turski biznismen dovodi Starbucks u Crnu Goru Turski biznismen dovodi Starbucks u Crnu Goru
Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković nedavno je saopštio da američki lanac Starbucks do kraja godine otvara prvi objekat u Podgorici, o čemu je razgovarao s... Turski biznismen dovodi Starbucks u Crnu Goru

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković nedavno je saopštio da američki lanac Starbucks do kraja godine otvara prvi objekat u Podgorici, o čemu je razgovarao s predstavnicima kompanije Zeren Group, koja sarađuje sa čuvenom franšizom.

Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), Zeren Group, koju vodi turski biznismen Mustafa Jigit Zeren (Mustafa Yiğit Zeren), otvorila je dve kompanije u Crnoj Gori. Osnovna delatnost firme Zeren Group Investment je trgovina na veliko tekstilom, dok se Zeren Food bavi restoranima i pokretnim ugostiteljskim objektima, prenosi Poslovni dnevnik pozivajući se na Investitor.me.

Kapital Zeren Group Investmenta je 5.001 evro, dok je Zeren Food osnovan sa jednim evrom. Sedište obe podružnice firme turske grupe je na istoj adresi: Diplomatska kula u Capital plazi u Podgorici.

Zeren Group Holding posluje kroz osam kompanija, i imaju više od 200 zaposlenih. Rade u više unosnih sektora, od finansijskog konsaltinga, informacionih tehnologija do automobilske industrije, ulaganja u nekretnine i građevinarstva.

Mustafa Jigit Zeren rođen je 1991. godine u Mersinu, a magistrirao je ekonomiju u Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka. U Tursku se vratio 2015. godine, kako bi naučeno preneo u Zeren MM, koji je 1973. godine osnovao njegov otac Ridvan. Od 2018. godine je glavni izvršni direktor.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...