Zbog “prevarnih radnji” na tržištu reosiguranja

Tužba protiv China Construction Bank na američkom sudu

SvetVesti

10.5.2024 09:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Tužba protiv China Construction Bank na američkom sudu Tužba protiv China Construction Bank na američkom sudu
China Construction Bank (CCB), banka koja je treći po veličini komercijalni zajmodavac u Kini, optužena je na američkom sudu da je omogućila ogromnu prevaru... Tužba protiv China Construction Bank na američkom sudu

China Construction Bank (CCB), banka koja je treći po veličini komercijalni zajmodavac u Kini, optužena je na američkom sudu da je omogućila ogromnu prevaru u industriji reosiguranja koja je, navodno, pojedinim kompanijama napravila „monumentalne gubitke“, oborivši im cene akcija.

Banka je dozvolila zaposlenima da sklope savez sa izraelskim startap osiguranjem Vesttoo Ltd. kako bi prodali polise reosiguranja koje “nisu bile stvarne”, navodi se u žalbi koju je podnela Porch grupacija u  saveznom sudu na Menhetnu.

Vesttoo je u avgustu podneo zahtev za bankrot u skladu sa Poglavljem 11 nakon što je optužen da je koristio oko dve milijarde dolara lažnih akreditiva, piše Bloomberg.

Porch grupcija je saopštila da je njena jedinica Homeowners of America Insurance (HOA) izgubila desetine miliona dolara kada se njen navodni akreditiv od 300 miliona dolara pokazao bezvrednim.

„Ne samo da je HOA pretrpela kolosalne gubitke, već su vesti o njenoj izloženosti prevari koju su počinili Vesttoo i CCB šokirale tržište i nametnule ozbiljne gubitke akcionarima Porch grupe jer je cena njenih akcija pala“, navodi se u tužbi.

Predstavnici banke sa sedištem u Pekingu nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar Bloomberga.

CCB jedna je od četiri najveće banke u Kini, sa širokim portofilijom i investicijama izvan kienskog tržišta.

Tagovi
KINA SUD VESTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...