TWITTER BRIŠE TEORIJE ZAVERE O VAKCINAMA Društvena mreža uklanja lažne vesti, ali i komentare korisnika

Hi-techLifestyleSvetVesti

17.12.2020 10:07 Autor: Marko Miladinović 1

TWITTER BRIŠE TEORIJE ZAVERE O VAKCINAMA Društvena mreža uklanja lažne vesti, ali i komentare korisnika TWITTER BRIŠE TEORIJE ZAVERE O VAKCINAMA Društvena mreža uklanja lažne vesti, ali i komentare korisnika
Kompanija Twitter prati korake drugih giganata društvenih mreža i servisa, kao što su YouTube i Facebook, i menja svoj pravilnik korišćenja. Počev od 21.... TWITTER BRIŠE TEORIJE ZAVERE O VAKCINAMA Društvena mreža uklanja lažne vesti, ali i komentare korisnika

Kompanija Twitter prati korake drugih giganata društvenih mreža i servisa, kao što su YouTube i Facebook, i menja svoj pravilnik korišćenja. Počev od 21. decembra ove godine, svi tvitovi i komentari koji u sebi navode lažne ili namerno obmanjujuće tvrdnje o vakcinaciji protiv korona virusa biće brisani sa ove mreže, javlja TechCrunch.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju kompanije, stroži kriterijumi primenjivaće se prema „razotkrivenim dezinformacijama o različitim efektima vakcinacije, malicioznim tvitovima koji tvrde da cepljenje nije neophodno, kao i prema svim teorijama zavere koje smatraju da su vakcine protiv Covid-19 virusa kreirane da namerno izazovu štetu ili kontrolišu populaciju“.

Korisnicima će prvo biti traženo da brišu svoje komentare koji potpadaju pod ovu kategoriju, a po svoj prilici i moderatori popularne društvene mreže će imati pune ruke posla, i to podjednako algoritmi zasnovani na veštačkoj inteligenciji, kao i ljudski kadrovi.  

Pored toga, od početka naredne godine mnogo veći broj tvitova neće biti brisan, ali će zato biti označen kao „neprimeren“, ili da „sadrži neproverene glasine“, pa čak i posebno zamagljen kao „specifičan sadržaj“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...