Društvena mreža se nagodila sa investitorima

Twitter plaća preko 800 miliona dolara zbog manipulisanja podacima

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

21.9.2021 20:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Twitter plaća preko 800 miliona dolara zbog manipulisanja podacima Twitter plaća preko 800 miliona dolara zbog manipulisanja podacima
Kako se navodi, društvena mreža Twitter je manipulisala podacima o broju korisnika 2015. godine, te na taj način obmanula investitore, koji su potom podneli... Twitter plaća preko 800 miliona dolara zbog manipulisanja podacima

Kako se navodi, društvena mreža Twitter je manipulisala podacima o broju korisnika 2015. godine, te na taj način obmanula investitore, koji su potom podneli kolektivnu tužbu protiv nje.

Kompanija Twitter složila se da plati preko 800 miliona dolara odštete zbog tužbe vezane za njene hartije od vrednosti, prema kojoj je ova društvena mreža investitore dovela u zabludu o aktivnosti korisnika pre šest godina.

U ponedeljak ova firma iz San Franciska izjavila je da je predložila poravnanje koje bi rešilo sve optužbe protiv Twitter-a i drugih optuženih koji se navode u ovom slučaju bez utvrđivanja krivice, priznanja ili preuzimanja odgovornosti.

U tužbi akcionara ove kompanije navodi se da je Twitter obmanuo investitore u vezi sa dva usko povezana pokazatelja: mesečnim brojem aktivnih korisnika i podacima koliko često posetioci koriste platformu.

Twitter je izjavio da će platiti 809,5 miliona dolara u okviru sporazuma prema kome se obavezuju na poravnanje tužbe vezane za kršenje zakona o hartijama od vrednosti, pri čemu i dalje poriče krivicu ili učešće u bilo kakvim sumnjivim aktivnostima. Takođe, kompanija je rekla da će sudsko poravnanje platiti u kešu i da očekuje naplatu u trećem kvartalu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...