U BIH INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA MANJA za 9,2 ODSTO Najveći pad u sektoru široke potrošnje

RegionVesti

25.8.2020 16:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U BIH INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA MANJA za 9,2 ODSTO Najveći pad u sektoru široke potrošnje U BIH INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA MANJA za 9,2 ODSTO Najveći pad u sektoru široke potrošnje
Industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini manja je za 9,2 odsto u julu u odnosu na isti mesec prošle godine, s tim što je... U BIH INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA MANJA za 9,2 ODSTO Najveći pad u sektoru široke potrošnje

Industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini manja je za 9,2 odsto u julu u odnosu na isti mesec prošle godine, s tim što je u poređenju sa junom 2020. zabežila rast od 2,3 odsto, pokazuju najnoviji podaci Agencije za statistiku BiH.

Industrijska proizvodnja u julu ove godine imala je manji pad na godišnjem nivou, nego u junu, kada je indeks zabeležio pad od 10,6 odsto.

Za sedam meseci 2020. godine industrijska proizvodnja ima pad od 9,1 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, prenosi indikator.ba.

U prerađivačkoj industriji pad je iznosio 12,3 procenata, dok rudarstvo i vađenje kamena beleže rast od 1,1 odsto.

U periodu januar-jul 2020. godine najveći pad zabeležen je u proizvodnji trajnih proizvoda za široku potrošnju- 28,7 odsto, kao i kapitalnih proizvoda (14,7 procenata). Kod intermedijarnih proizvoda iznosio je 10,6 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju 9,7, a energije 3,7 procenata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...