"EPCG će uraditi sve što je u njenoj moći da ne bude restrikcija"

U Crnoj Gori do kraja godine struja po istoj ceni

RegionU fokusuVesti

9.9.2022 10:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

U Crnoj Gori do kraja godine struja po istoj ceni U Crnoj Gori do kraja godine struja po istoj ceni
Cena električne energije se do kraja godine neće povećavati, saopštio je predsednik Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Milutin Đukanović. „Danas su na berzi cene 400,... U Crnoj Gori do kraja godine struja po istoj ceni

Cena električne energije se do kraja godine neće povećavati, saopštio je predsednik Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Milutin Đukanović.

„Danas su na berzi cene 400, 500, čak i do 900 evra, a mi tu istu količinu energije prodajemo po 50 evra. Kad bi se cena povećala 20 odsto, to bi za građane bilo ogromno povećanje”, rekao je Đukanović, prenosi Mina. On je dodao da je cena jutros bilo veća od 400 evra, a pre pet, šest dana 700 do 800 evra.

Đukanović smatra da bi EPCG tim povećanjem cena dobila “nešto”, ali da je to „toliko malo u odnosu na to što se dešava na tržištu energenata“. On je kazao da ne bi trebalo da bude restrikcija struje, ali da to niko ne može da tvrdi sigurno.

„Ukoliko naše elektrane i postrojenja budu radile u normalnom režimu, ne bi trebalo da bude restrikcija. Vreme je vrlo specifično, moramo gledati i celokupnu geopolitičku sliku. Možete imati novca, a da ne možete kupiti struju“, saopštio je Đukanović.

On je poručio da će EPCG uraditi sve što je u njenoj moći da ne bude restrikcija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...