Efektivna stopa na novoodobrene kredite u januaru iznosila 5,22 odsto

U Crnoj Gori ponovo pale kamate

BankeNovacRegionVesti

29.3.2022 14:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

U Crnoj Gori ponovo pale kamate U Crnoj Gori ponovo pale kamate
Prosečna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u januaru je u odnosu na decembar pala 0,02 procentna poena... U Crnoj Gori ponovo pale kamate

Prosečna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u januaru je u odnosu na decembar pala 0,02 procentna poena i iznosila je 5,64 odsto, pokazuju podaci Centralne banke Crne Gore.

Prosečna ponderisana nominalna kamatna stopa pala je na mesečnom nivou 0,02 procentna boda na 5,14 odsto, navodi se u Biltenu CBCG, prenosi agencija Mina.

Efektivna kamatna stopa na novoodobrene kredite u januaru je iznosila 5,22 odsto, a nominalna 4,74 odsto.

Kamatne stope mikrokreditnih finansijskih institucija (MFI) na ukupno odobrene kredite u januaru su na mesečnom nivou porasle – efektivna 0,03 procentna poena na 23,41 odsto, a nominalna 0,04 procentna boda na 20,57 odsto.

Kamatne stope MFI na novoodobrene kredite na mesečnom nivou su porasle – efektivna 0,5 procentnih poena na 24,31 odsto, a nominalna 0,54 procentna boda na 21,24 odsto.

Prosečna ponderisana efektivna kamatna stopa na depozite u januaru je na mesečnom nivou pala 0,01 procentni poen, na 0,34 odsto.

Razlika između aktivnih i pasivnih kamatnih stopa u januaru je iznosila 5,3 procentna poena i bila je manja nego u decembru.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...