anđeo investitor je fond kroog ventures

U domaći Joberty uloženo 350.000 dolara

InovacijePreduzetnikSrbijaVesti

22.9.2021 09:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U domaći Joberty uloženo 350.000 dolara U domaći Joberty uloženo 350.000 dolara
Domaća online platforma Joberty, koja povezuje poslodavce i kandidate za zaposlenje, obezbedila je investiciju u ranoj fazi razvoja od strane anđela investitora, Kroog Ventures.... U domaći Joberty uloženo 350.000 dolara

Domaća online platforma Joberty, koja povezuje poslodavce i kandidate za zaposlenje, obezbedila je investiciju u ranoj fazi razvoja od strane anđela investitora, Kroog Ventures. Ulaganjem u iznosu od 350.000 američkih dolara ovaj projekat visokog potencijala dostigao je ukupnu vrednost od 3,3 miliona dolara.

Joberty je platforma koja omogućava zaposlenima u IT firmama da podele svoja iskustva u radu i pronađu relevantne kandidate za svoja radna mesta, a kandidatima, s druge strane, da pronađu posao koji odgovara njihovim potrebama.

Platforma je osnovana 2019. godine i ubrzo prepoznata kao projekat izuzetnog potencijala, koji ima tendenciju da se proširi na tržišta širom sveta. Potencijal ovog projekta među prvima su podržali lideri u domaćem IT sektoru. 

„IT sektor u Srbiji doživljava svoju ubrzanu ekspanziju poslednjih nekoliko godina i beleži godišnji rast od 25 odsto. U tom pogledu smatram da treba podržati ovakve projekte, koji dodatno osnažuju IT zajednicu u Srbiji i pružiti im mogućnost da svoje usluge ponude na svetskom tržištu“, istakao je Vladan Balaban, predsednik M&I Grupe i jedan od osnivača Kroog Ventures fonda.

Početni kapital biće iskorišćen za širenje Joberty platforme u regionu, na evropskom tržištu i šire. Platforma od osnivanja do danas broji preko 27.000 IT profesionalaca i 600 kompanija, uprkos mnogim problemima koje je izazvala pandemija virusa Covida-19.

„Prema većini procena, globalni zahtevi za IT poslovima premašiće nekoliko miliona, a u našem fokusu je da budemo na usluzi tim zahtevima“, rekao je Nikola Mijailović, osnivač platforme Joberty.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...