Otpremnine će biti isplaćene 22. jula

U Fiatu još 950 radnika tehnološki višak

AnalizaSrbijaU fokusuVesti

11.7.2022 08:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U Fiatu još 950 radnika tehnološki višak U Fiatu još 950 radnika tehnološki višak
Fiatovim radnicima koji se nisu prijavili za odlazak na rad u Slovačku, 22. jula biće isplaćena dogovorena otpremnina po osnovu tehnološkog viška. Kako je... U Fiatu još 950 radnika tehnološki višak

Fiatovim radnicima koji se nisu prijavili za odlazak na rad u Slovačku, 22. jula biće isplaćena dogovorena otpremnina po osnovu tehnološkog viška.

Kako je agenciji Beta rekao predstavnik radnika Đorde Milojević informaciju da će radnicima do petka biti isplaćene otpremnine dobio je od nadležne osobe u Vladi Srbije koja je zadužena za pitanja Fiatovih radnika.

Milojević je istakao da je bio veoma slab odziv za prijavljivanje za Slovačku, kao i da su se neki ranije prijavljeni i odjavljivali kako bi uzeli otpremnine i napustili Fiatovu fabriku u Kragujevcu.

On je rekao da nema zvaničnu informaciju koliko je još radnika tehnološki višak, ali ističe da ima nezvanična saznanja da se radi o 950 radnika, koji se nisu prijavili za Slovačku.

Za njih su u pregovorima sa državnim organima obezbeđene otpremnine od 790 evra po godini staža. Prethodno su 492 radnika napustila fabrike FCA i Fiat plastik uz odgovarajuće otpremnine.

Milojević je rekao da je i on bio u toj grupi radnika koji su uzeli otpremnine i kojima je ugovor o raskidu radnog odnosa poslat na kućnu adresu.

On je kazao da će sutra otići u fabriku „FCA“ po radnu knjižicu i ostala dokumenta koja su potrebna kako bi se radnici prijavili na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje.

Milojević je rekao da je, kao i dosta njegovih kolega iz FCA, svoj CV predao u vojnoj fabrici Zastava tervo u Kragujevcu koja je zainteresovana da primi određeni broj radnika. Tim povodom on je u utorak pozvan na razgovor u Tervo.

Milojević je potvrdio da je sa predstavnikom sindikata Nezavisnost u FCA Igorom Anđićem nedavno obišao Zastava Tervo i upoznao se sa uslovima rada. Kako je ocenio, uslovi u kojima se proizvode vojna vozila „katastrofalni“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...