U GRČKOJ DRASTIČAN PAD U AVIOSAOBRAĆAJU Samo u avgustu prepolovljen, broj letova i putnika smanjuje se kontinuirano

BiznisEUTurizamVesti

14.9.2020 12:06 Autor: Marija Jovanović 1

U GRČKOJ DRASTIČAN PAD U AVIOSAOBRAĆAJU Samo u avgustu prepolovljen, broj letova i putnika smanjuje se kontinuirano U GRČKOJ DRASTIČAN PAD U AVIOSAOBRAĆAJU Samo u avgustu prepolovljen, broj letova i putnika smanjuje se kontinuirano
U prvih osam meseci ove godine Grčka je registrovala pad od 70 odsto u putničkom avioprevozu, dok je samo u avgustu 2020. aviosaobraćaj za... U GRČKOJ DRASTIČAN PAD U AVIOSAOBRAĆAJU Samo u avgustu prepolovljen, broj letova i putnika smanjuje se kontinuirano

U prvih osam meseci ove godine Grčka je registrovala pad od 70 odsto u putničkom avioprevozu, dok je samo u avgustu 2020. aviosaobraćaj za 55,7 odsto manji nego u istom mesecu lane.

Prema podacima grčke Agencije za civilno vazduhoplovstvo, od januara od avgusta ove godine broj putnika na grčkim aerodromima je bio 13,4 miliona, dok je u istom periodu prošle godine iznosio 44,9 miliona.

Pasoš, avionska karta i kofer u ruci na aerodromu
Foto: Pixabay.com

Smanjen je i broj letova od 368.414 u 2019. na 161.180 u ovoj godini. U avgustu 2020. registrovana su 4.539.902 putnika, dok je taj broj u istom mesecu prošle godine iznosio 10.238.414, prenosi Tanjug pozivajući se na agenciju MIA.

Kada je reč o broju letova, u avgustu ove godine ih je bilo 41,4 odsto manje u odnosu na isti period 2019.

„Statistički podaci sa svih aerodroma održavaju negativne efekte pandemije korona virusa. Karakteristično je što je pad u putničkom saobraćaju kontinuiran u poslednjih šest meseci“, navode iz grčke Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...