javni poziv još nije završen

U Novom Sadu dodeljeni ugovori za unapređenje energetske efikasnosti

SrbijaVesti

13.12.2023 18:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U Novom Sadu dodeljeni ugovori za unapređenje energetske efikasnosti U Novom Sadu dodeljeni ugovori za unapređenje energetske efikasnosti
Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović uručila je sredu u Novom Sadu ugovore za 260 građana koji su dobili subvencije Ministarstva i lokalne... U Novom Sadu dodeljeni ugovori za unapređenje energetske efikasnosti

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović uručila je sredu u Novom Sadu ugovore za 260 građana koji su dobili subvencije Ministarstva i lokalne samouprave za sprovođenje mera energetske efikasnosti u svojim domaćinstvima.

Đedović Handanović je istakla da je interesovanje građana za subvencije za energetsku efikasnost izuzetno veliko i da je do danas u 20 gradova i opština ukupno potpisano oko 1.400 ugovora.

Ministarka je navela da je samo u Novom Sadu uručeno 260 ugovora, što je najveći broj koji se odjednom dodeljuje na ovom javnom pozivu, dodavši da je ukupna vrednost projekta 75 miliona dinara, a da javni poziv još nije završen i da građani Novog Sada mogu da se i dalje prijavljuju, navodi se na sajtu vlade.

Ona je naglasila da je država na različite načine podsticala građane da smanje potrošnju energije i podsetila na to da je u oktobru više od polovine svih domaćinstava u Srbiji ostvarilo popust na racionalnu potrošnju energije.

„Posebno smo vodili računa o najugroženijima, uključujući i penzionere sa minimalnim penzijama, kojima je odlukom Vlade omogućeno da smanje svoje račune za struju, gas, odnosno grejanje tokom grejne sezone“, dodala je ona.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...