Tender za uređenje aerodroma Morava

U planu nova platforma, rulna staza, parking za posetioce i tehnički blok

BiznisInfrastrukturaInvesticijeSrbijaTurizamVesti

20.12.2021 08:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U planu nova platforma, rulna staza, parking za posetioce i tehnički blok U planu nova platforma, rulna staza, parking za posetioce i tehnički blok
Aerodromi Srbije raspisali su javnu nabavku za izradu projektne dokumentacije za potrebe aerodroma Morava. Vrednost tendera je procenjena na 27 miliona dinara. Kako se... U planu nova platforma, rulna staza, parking za posetioce i tehnički blok

Aerodromi Srbije raspisali su javnu nabavku za izradu projektne dokumentacije za potrebe aerodroma Morava. Vrednost tendera je procenjena na 27 miliona dinara.

Kako se navodi u projektnom zadatku koji je sastavni deo tenderske dokumentacije, potrebno je projektovati i izgraditi platformu, rulnu stazu za kretanje po platformi, tehničke platforme za aerodromsku opremu, servisne sabraćajnice, perimetarski put i druge interne saobraćajnice. Takođe, u planu je da se gradi i parking za posetioce i zaposlene na aerodromu, kao i pristupne saobraćajnice i parterno uređenje, piše portal eKapija.

Osim toga, predviđeni su i objekti visokogradnje i to tehnički blok i ograda perimetra aerodroma.

Navedeni objekti treba da budu opremljeni odgovarajućim sistemima – elektro-energetskim, protiv-požarnim, informacionim, telekomunikacionim, vodovodnim i kanalizacionim, sistemima za klimatizaciju, grejanje i hlađenje, rasvetom, sistemima za kontrolu pristupa, daljinsko upravljanje i nadzor i drugim specijalizovanim sistemima neophodnim za funkcionisanje civilnog vazdušnog saobraćaja na Aerodromu Morava Kraljevo.

„Prilikom izrade tehničke dokumentacije potrebno je voditi računa o integrisanosti postojećih i novih objekata, kao i objekata koji su međusobno zavisni“, navodi se u dokumentu.

Objekte koncipirati tako da se omogući fazna izgradnja pojedinih celina i da se izgradnjom dodatnih celina po fazama, može omogućiti povećanje kapaciteta putničkog i kargo terminala i pratećih prostora za obavljanje poslova vezanih za prihvat i otpremu putnika, stvari i proširenje komercijalnih sadržaja.

Objekte treba projektovati kao modularne, sa mogućnošću proširenja i modularne dogradnje u nekoj od predviđenih faza. Tehnološka rešenja za pojedine faze i podfaze realizacije moraju da omoguće nesmetano odvijanje svih funkcija terminala u delu u kojem se ne odvijaju radovi.

Rok za podnošenje ponuda ili prijava je 27. januar 2022. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...