Lidl kupuje zemljište u glavnom gradu Crne Gore

U Podgorici market umesto hotela

BiznisInvesticijeNekretnineNovacRegionVesti

25.2.2022 09:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

U Podgorici market umesto hotela U Podgorici market umesto hotela
Kompanija koja u Crnoj Gori zastupa interese nemačkog trgovačkog lanca Lidl dostavila je ponudu za kupovinu zemljišta na urbanističkoj parceli do zgrade RTCG u... U Podgorici market umesto hotela

Kompanija koja u Crnoj Gori zastupa interese nemačkog trgovačkog lanca Lidl dostavila je ponudu za kupovinu zemljišta na urbanističkoj parceli do zgrade RTCG u Podgorici.

Na tom mestu je sada rupa koju je svojevremeno pripremila firma Bolići zbog gradnje hotela, saznaje Dan, a prenosi B92.

„Stalno istražujemo mogućnosti za širenje poslovanja i analiziramo uslove na tržištu“, saopštili su za Portal RTCG iz kompanije MMS Property solutions (MMS).

To su naglasili u odgovoru na pitanje RTCG povodom medijskih navoda da je firma koja u Crnoj Gori zastupa interese nemačkog trgovačkog lanca Lidl dostavila ponudu za kupovinu zemljišta na urbanističkoj parceli do zgrade RTCG.

„Nadamo se da ćete razumeti da trenutno nismo u mogućnosti da komentarišemo potencijalne planove, što ćemo sigurno učiniti kada prilike to budu dozvoljavale“, izjavili su iz kompanije MMS Property solutions za Portal RTCG.

Po medijskim informacijama, ponuda je dostavljena Direkciji za imovinu. Ta direkcija je 5. februara objavila javni poziv za prodaju 14.430 kvadrata zemljišta, čija je vrednost procenjena na 7.301.580 evra.

Reč je o kompaniji, koju je, prema podacima iz CRPS, 8. marta prošle godine osnovala WE-International Zweite GmbH, inače osnivač poznatog trgovačkog lanca Lidl u Bosni i Hercegovini. Ovlašćena lica MMS-a su Đurđica Kujundžić i Dragan Čigoja, koji su odgovorna lica i u Lidl Srbija.

Maloprodajni lanac Lidl deo je Švarc grupe (Schwarz gruppe) sa sedištem u Nekarsulmu (Neckarsulm) u Nemačkoj. Njihovi marketi postoje u 27 zemalja Evrope i Sjedinjenih Američkih Država sa preko 10.500 prodavnica i preko 260.000 zaposlenih.

Nedavno je ministar ekonomskog razvoja u tehničkom mandatu Jakov Milatović kazao da Lidl namerava da zaposli hiljadu ljudi u naredne tri godine.

  • JANA

    26.2.2022 #1 Author

    Neko je mozda malo vise podmazao pa se delatnost promenila preko noci ,sve u svemu Lidl marketa ima.mnogo ali sa hotelima kaskaju…

    Odgovori

  • LEPOSAVA

    28.2.2022 #2 Author

    Svetski brend

    Odgovori

  • NINICA

    26.9.2022 #3 Author

    Strašno…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...