Bilans Ministarstva privrede u kvartalu oktobar-decembar

U poslednja tri meseca 2020. isplaćeno je 5,7 milijardi dinara državnih podsticaja

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

22.3.2021 14:02 Autor: Marko Miladinović 0

U poslednja tri meseca 2020. isplaćeno je 5,7 milijardi dinara državnih podsticaja U poslednja tri meseca 2020. isplaćeno je 5,7 milijardi dinara državnih podsticaja
U poslednjem kvartalu 2020. godine Ministarstvo privrede Srbije platilo je po ugovorima o dodeli sredstava za podsticaje 5,7 miljardi dinara, a po prethodno važećim... U poslednja tri meseca 2020. isplaćeno je 5,7 milijardi dinara državnih podsticaja

U poslednjem kvartalu 2020. godine Ministarstvo privrede Srbije platilo je po ugovorima o dodeli sredstava za podsticaje 5,7 miljardi dinara, a po prethodno važećim propisima još 479 miliona dinara, rekao je danas državni sekretar Milan Ljušić.

Za podizanje kapaciteta lokalne, regionalne i poslovne infrastrukture, kao i unapređenje turističkog i privrednog potencijala lokalnih samouprava u tom periodu utrošeno je približno 400 miliona dinara. Ljušić je istakao i da je sprovedeno devet postupaka javnih nabavki i zaključeno isto toliko ugovora o izvođenju radova, čija je ukupna vrednost 487 miliona dinara. Naglasio je da Ministarstvo privrede učestvuje sa 292 miliona dinara u ukupnom iznosu, a lokalne samouprave sa 194 miliona dinara.

U postupku privatizacije do 31. decembra bilo je 79 subjekata, a tokom poslednjeg kvartala bila su tri javna poziva za prodaju i pet javnih poziva za prikupljanje pisama o zainteresovanosti.

Početkom 2021. godine uspešno je prodato vodoprivredno preduzeće Smederevo, a u korpusu preduzeća od strateškog značaja i dalje se nalazi njih sedam. Kod šest je u postupku usvajanje unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR), a za jedno je prihvaćen izveštaj o reorganizaciji i finansijskoj konsolidaciji.

U četvrtom kvartalu 2020. godine ministarstvo je izradilo nacrte izmena i dopuna zakona o stečaju, licenciranju stečajnih upravnika, akreditaciji i predmetima od dragocenih metala.

Ministarstvo privrede pratilo je i namensko korišćenje i opravdanost korišćenja uloženih sredstava, a radi se i na bazi podataka privrednih subjekata koji su od 2015. do 2020. godine dobijali bespovratna sredstva kako bi njihov učinak mogao da se lakše prati.

Tagovi
BIZNIS SRBIJA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...