U SRBIJI 249 OBOLELIH, 27 više nego prethodnog dana

SrbijaVesti

23.3.2020 15:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U SRBIJI 249 OBOLELIH, 27 više nego prethodnog dana U SRBIJI 249 OBOLELIH, 27 više nego prethodnog dana
U Srbiji je u ponedeljak do 15 sati, prema podacima Ministarstva zdravlja, registrovano 249 osoba zaraženih korona virusom, što je za 27 više nego... U SRBIJI 249 OBOLELIH, 27 više nego prethodnog dana

U Srbiji je u ponedeljak do 15 sati, prema podacima Ministarstva zdravlja, registrovano 249 osoba zaraženih korona virusom, što je za 27 više nego u nedelju 22. marta. Tri osobe su izlečene.

Od 27 novih slučajeva, njih 19 je hospitalizovano, stabilnog opšteg stanja, dok njih osam ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Do 15 časova 23. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirane su ukupno 822 osobe.

Troje pacijenata koji su lečeni na Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS, izlečeni su od virusa korona, izjavila je u ponedeljak zamenica direktorna te zdravstvene ustanove Ivana Milošević. “To su tri bolesnika koja su lečena u KCS, na Klinici za infektivne i tropske bolesti. Njihov nastavak lečenja je sproveden u bolnici “Dragiša Mišović“, kada se ta bolnica uključila. To su bolesnici koji su otpušteni posle dva negativna PCR-a, ali i pored toga, uz savet da se nastati kućna izolacija 15 dana”, rekla je Milošević.

U Srbiji su od početka epidemije korona virusa početkom marta do danas preminule dve osobe. Kao mere zaštite od ovog virus uvedeni su vanredno stanje i policijski čas, zatvorene granice, zabranjen rad kafića i restorana, otkazane sve kulturne i sportske manifestacije, zatvorene vrtići, škole i fakulteti. Zabranjeno je okuplje nje na jvnim mestima, a građanima se sugerišu upotreba zaštitnih maski i pojačane higijenske mere.

.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...