U SRBIJI 303 OBOLELIH Crni dan u Italiji i Britaniji

IzdvajamoSrbijaVestiZdravlje

24.3.2020 15:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U Srbiji raste broj obolelih od korona virusa, ali stanje još uvek nije alarmantno kao i Italiji gde je u jednom danu umrlo 743...

U Srbiji raste broj obolelih od korona virusa, ali stanje još uvek nije alarmantno kao i Italiji gde je u jednom danu umrlo 743 ljudi. Od poslednjeg izveštaja u ponedeljak u 15 sati, testirani su uzorci 94 osobe od kojih je 54 pozitivno i 40 negativno na novi korona virus.

Od 54 potvrđena slučaja od poslednjeg izveštaja, njih 27 je hospitalizovano, dok se njih 27 nalazi u kućnim uslovima. Do 15 časova 24. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 916 osoba.

U Srbiji su od početka epidemije korona virusa početkom marta do danas preminule tri osobe. Kao mere zaštite od ovog virus uvedeni su vanredno stanje i policijski čas, zatvorene granice, zabranjen rad kafića i restorana, otkazane sve kulturne i sportske manifestacije, zatvoreni vrtići, škole i fakulteti. Zabranjeno je okupljanje na javnim mestima, a građanima se sugerišu upotreba zaštitnih maski i pojačane higijenske mere.

Još jedan tragičan dan u Italiji odneo je 743 žrtve korona virusa. Utorak je prekinuo dvodnevni opadajući niz broja žrtava, a ukupan broj preminulih je sada 6.890. Istog dana u Kini bilo je sedam žrtava, a u Španiji 497. Sada su na udaru Evropa i Amerika, gde je registrovano 9.249 novih slučajeva zaraze, što je najviše u svetu.

Posle novih 87 smrtnih slučajeva zaraženih korona virusom u Velikoj Britaniji povišen je ukupan broj žrtava na Ostrvu na 422. Utorak je doneo najviše žrtava u jednom danu što je propraćeno emotivnim medijskim izveštavanjem i pitanjima – šta ljudi još rade po metroima i vozovima, i zašto se mešaju u  parkovima? BBC je tokom vesti prikazivao i grafičku šemu prenosa virusa, upozoravajući građane da ne izlaze napolje iz kuća.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...