uprkos prošlonedeljnom pojeftinjenju

U Srbiji najskuplje gorivo u odnosu na bivše zemlje SFRJ

BiznisRegionVesti

9.8.2022 12:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

U Srbiji najskuplje gorivo u odnosu na bivše zemlje SFRJ U Srbiji najskuplje gorivo u odnosu na bivše zemlje SFRJ
Građani Srbije trenutno toče najskuplje gorivo u odnosu na ostale stanovnike država sa prostora bivše Jugoslavije, uprkos tome što je u poslednjih nekoliko nedelja... U Srbiji najskuplje gorivo u odnosu na bivše zemlje SFRJ

Građani Srbije trenutno toče najskuplje gorivo u odnosu na ostale stanovnike država sa prostora bivše Jugoslavije, uprkos tome što je u poslednjih nekoliko nedelja i u Srbiji pojeftinio i dizel i benzin od 95 oktana.

Kako piše portal N1 a prenosi Beta, cena benzina od 95 oktana na pumpama u Srbiji od prošlog petka je 184 dinara, što je po srednjem kursu Narodne banke Srbije 1,57 evra, dok litar dizela košta 209 dinara, odnosno 1,78 evra.

Osnovni benzin najjeftiniji je u Crnoj Gori – 1,45 evra, dok je najniža cena dizela trenutno u Severnoj Makedoniji, gde košta 1,47 evra.

U Hrvatskoj od 9. avgusta litar benzina od 95 oktana košta 1,50 evra, dok je cena dizela 1,61 evro. Shodno uredbi koju je donela Vlada Hrvatske dosadašnji način izračunavanja najviših cena primenjivaće se u narednih sedam dana i odnosi se na sva maloprodajna mesta.

Na pumpama u Sloveniji osnovni benzin je 2. avgusta pojeftinio za devet centi i košta 1,534 evra, dok je cena dizela snižena na 1,676 evra po litru. Aktuelne cene goriva važiće do 16. avgusta.

Litar dizela u Crnoj Gori košta 1,55 evra, dok je u Severnoj Makedoniji od 9. avgusta cena benzina i dizela izjednačena – 1,47 evra.

„Cene goriva u Bosni i Hercegovini nisu ograničene i razlikuju se od pumpe do pumpe. U Kantonu Sarajevo najniža cena benzina trenutno je 1,51 evro po litru, a dizela 1,62 evra. Cene su još povoljnije u Mostaru, gde litar benzina od 95 oktana može da se nađe po ceni od 1,46 evra, a dizel goriva za 1,59 evra“, piše N1, prenela je Beta.

Slične su i cene goriva na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj, pa tako osnovni benzin košta oko 1,48 evra, dok je dizel moguće kupiti za 1,64 evra.

 • SUNCOKRET

  9.8.2022 #1 Author

  Gde nam je sada Vučić. Zašto i sada ne iskoči iz frižidera i objasni i ovo.

  Odgovori

 • TATJANA

  9.8.2022 #2 Author

  Kako to kad je kod nas sve najjeftinije

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...