U SRBIJU STIGLO MILION DOZA KINESKE VAKCINE SINOPHARM Biće vakcinisano 500.000 ljudi, čim Agencija za lekove da upotrebnu dozvolu

SrbijaVesti

16.1.2021 11:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U SRBIJU STIGLO MILION DOZA KINESKE VAKCINE SINOPHARM Biće vakcinisano 500.000 ljudi, čim Agencija za lekove da upotrebnu dozvolu U SRBIJU STIGLO MILION DOZA KINESKE VAKCINE SINOPHARM Biće vakcinisano 500.000 ljudi, čim Agencija za lekove da upotrebnu dozvolu
U Srbiju je u subotu stiglo milion doza vakcine kineske kompanije „Sinofarm“. To je prvi kontigent kineske vakcine protiv korona virusa. Vakcina će biti... U SRBIJU STIGLO MILION DOZA KINESKE VAKCINE SINOPHARM Biće vakcinisano 500.000 ljudi, čim Agencija za lekove da upotrebnu dozvolu

U Srbiju je u subotu stiglo milion doza vakcine kineske kompanije „Sinofarm“. To je prvi kontigent kineske vakcine protiv korona virusa.

Vakcina će biti u upotrebi čim dobije dozvolu Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS), izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je sa ambasadorkom Kine Čen Bo i ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom dočekao avion sa cepivom na beogradskom aerodromu.

Foto: Pritnscreen youtube

On je dodao da Srbija još nije dobila nijednu vakcinu preko Kovaksa, već da su sva cepiva koja su stigla u zemlju rezultat bilateralnih dogovora – sa Amerikancima za Pfizer, Rusima za Sputnjik V i sa Kinezima.

Predsednik je rekao i da ćemo do srede imati ukupno 1,4 miliona doza vakcine, a da će kineskom biti vakcinisano pola miliona građana Srbije.

Vučić je najavio da će u ponedeljak u Srbiju stići i još 19.500 doza vakcine Pfizer/BioNTech, a u utorak još 250.000 doza Sputnjik V.

Foto: Tanjug/AP

„Imaćemo više od 1,4 miliona doza do srede u zemlji“, rekao je Vučić i dodao da bi država preko Kovaksa trebalo da dobije 460.000 doza vakcina AstraZeneca, ali da se još ne zna kada, a da je namera da se nabavi i Modernina vakcina.

„Imaćemo pet ili šest vakcina različitih proizvođača“, rekao je Vučić. On je zatražio od Vlade Srbije da novinare stavi na listu prioriteta za vakcinisanje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...