zamenica guvernera istakla da se ta sredstva koriste za podsticanje uvoza

Ukrajina prodala više od 12 milijardi dolara zlatnih rezervi od početka rata

SvetVesti

18.7.2022 08:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Ukrajina prodala više od 12 milijardi dolara zlatnih rezervi od početka rata Ukrajina prodala više od 12 milijardi dolara zlatnih rezervi od početka rata
Ukrajinska centralna banka prodala je 12,4 milijarde dolara zlatnih rezervi od početka ruske invazije 24. februara, rekla je u nedelju zamenica guvernera Katerina Rožkova... Ukrajina prodala više od 12 milijardi dolara zlatnih rezervi od početka rata

Ukrajinska centralna banka prodala je 12,4 milijarde dolara zlatnih rezervi od početka ruske invazije 24. februara, rekla je u nedelju zamenica guvernera Katerina Rožkova za nacionalnu televiziju.

„Mi prodajemo zlato da bi naši uvoznici mogli da kupe neophodnu robu za zemlju“, izjavila je Rožkova, prenosi Reuters. Zamenica guvernera istakla je da se zlato ne prodaje zbog ojačavanja ukrajinske grivne.

Svetska banka je na kraju 2021. godine procenila da Ukrajina poseduje oko 30,97 milijardi američkih dolara u zlatnim rezervama.

Što se tiče procenjenih rezervi zlata koje leže u obliku ruda i čekaju na eksploataciju, procenjuje se da je ova zemlja pogođena ratom veoma bogata, a nemačka Gima.de procenjuje da samo u regionu Donbasa leži oko 500 tona plemenitog metala.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...