Garancije u vezi sa gasovodom Severni tok 2

Ukrajina treba da ostane tranzitna zemlja za ruski gas

SvetVesti

27.9.2021 15:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ukrajina treba da ostane tranzitna zemlja za ruski gas Ukrajina treba da ostane tranzitna zemlja za ruski gas
Sve strane treba da imaju na umu garancije date u vezi sa startovanjem gasovoda Severni tok 2, a Ukrajina treba da zadrži status tranzitne... Ukrajina treba da ostane tranzitna zemlja za ruski gas

Sve strane treba da imaju na umu garancije date u vezi sa startovanjem gasovoda Severni tok 2, a Ukrajina treba da zadrži status tranzitne zemlje za ruski gas, izjavio je u ponedeljak kandidat Socilajdemokratske partije za nemačkog kancelara Olaf Šolc (Olaf Scholz) na konferenciji za novinare.

On kaže da je važno da svi uzmu u obzir garancije vezane za rad završenog gasovoda. U garancijama se navodi da Ukrajina treba da ostane tranzitna zemlja za ruski gas, javlja ruska agencija Tas, a prenosi Tanjug.

Šolc je dodao da treba osigurati da isporuke gasa nekim zemljama istočne Evrope ne budu ugrožene ako Rusija odluči da više ne opslužuje postrojenja, odnosno sisteme za tranzit gasa na teritorijama tih zemalja.

Na to se oslanjaju garancije i to je pitanje koje treba shvatiti vrlo ozbiljno, napominje Šolc.

Izgradnja gasovoda Severni tok 2 završena je 10. septembra ove godine, a planirano je gasovod bude pušten u rad do kraja ove godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...