Otvaraju se digitalni novčanici za 66.000 izbeglica

Ukrajinska vlada uskoro pokreće prodaju 300 doniranih NFT tokena

Hi-techLifestyleVesti

6.4.2022 12:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ukrajinska vlada uskoro pokreće prodaju 300 doniranih NFT tokena Ukrajinska vlada uskoro pokreće prodaju 300 doniranih NFT tokena
Ukrajinska vlada će uskoro pokrenuti veb-stranicu za prodaju 300 nezamenljivih tokena koji su donirani ovoj naciji u toku sukoba sa Rusijom. NFT-ovi uključuju CryptoPunk,... Ukrajinska vlada uskoro pokreće prodaju 300 doniranih NFT tokena

Ukrajinska vlada će uskoro pokrenuti veb-stranicu za prodaju 300 nezamenljivih tokena koji su donirani ovoj naciji u toku sukoba sa Rusijom.

NFT-ovi uključuju CryptoPunk, za koji se očekuje da će prikupiti oko 200.000 dolara, kako navodi zamenik ministra za digitalnu transformaciju Aleks Bornjakov (Alex Bornyakov). Samo između pet i deset odsto doniranih NFT-ova imaju određenu vrednost, izjavio je Bornjakov.

Veb-stranica koja bi trebalo da bude pokrenuta za nedelju dana nudiće 10 NFT kolekcija koje su sastavile nezavisne kompanije uz obećanje da će svi prihodi biti prosleđeni Ukrajini, piše Bloomberg.

Prodaja će se vršiti preko platforme OpenSea, najvećeg NFT tržišta na svetu.

Ukrajinska vlada je upotrebljavala kripto donacije kako bi prikupila sredstva za finansiranje svega od vojne opreme do lekova. Ova država je prodala oko takozvane “muzejske” NFT-ove, koji su se predstavljeni prošle nedelje, u vrednosti od 770.000 dolara. Ovi nezamenljivi tokeni bi mogli da budu povučeni iz prodaje već ove nedelje, ukoliko prihod od njih dostigne svotu od milion dolara.

Ukrajinska vlada je za sada potrošila oko 41 milion dolara na pancire, šlemove i medicinsku opremu, rekao je Bornjakov.

Pored ovoga, pokrenuta je i akcija za prikupljanje pomoći za izbeglice. Prema rečima Aleksa Bornjakova, zahvaljujući donaciji fondacije Stellar Development vrednoj 20 miliona dolara, u narednih nekoliko nedelja 66.000 Ukrajinaca dobiće digitalne novčanike sa kriptovalutama u vrednosti od po 300 dolara. Prvenstvo će imati roditelji i osobe sa niskim primanjima, a novčanici će moći da se koriste na svim MoneyGram lokacijama.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...